KUHAR ODUŠEVIO / Zoran prešao u vodstvo 'Večere za 5 na selu': 'Oborio je rekorde, pojela sam ono što inače ne jedem'

Image
Foto: RTL

Zoran je prešao u ovotjedno vodstvo, 37 bodova je zaradio na ukusnoj večeri te dobio pohvale na račun ukusnih jela

22.3.2023.
21:20
RTL
Play logo

Kuhar Zoran Tot ugostio je protukandidate u trećem danu 'Večere za 5 na selu'.

Ovaj ljubitelj prirode i vožnje biciklom prijavio se zbog novog iskustva, druženja i poznanstava, ali i da bi pobijedio strah od novih stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sad stvarno ne znam što je u pitanju'

U goste su mu stigli zastupnica u osiguranju Nikolina Mikočević, tajnica Matea Lovrenščak, umirovljeni branitelj Oliver Sučević te prodavačica Branka Sučević.

U pripravi svoje večere koristio je Zoran špinat, svježi sir, piletinu, teleći but, naranču, crno vino i čokolade. Prešao je u ovotjedno vodstvo - 37 bodova je zaradio na ukusnoj večeri te dobio pohvale na račun ukusnih jela.

shimmer fallback
shimmer fallback

Zoran je pripravu svoje večere započeo radom na desertu, a prigodno ga je nazvao Kaoma 89. Radilo se o lambadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad stvarno ne znam što je u pitanju", rekla je Branka, a složili su se s time i protukandidati. "Ne znam", rekao je njen suprug. "Možda je Zoran negdje putovao pa je to neki grad", pretpostavila je Branka o desertu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da smatra da Zoran nije preveliki ekspert za slastice. Bilo kako bilo, nakon što je spravio desert, Zoran se prebacio na glavno jelo - Petrinjski tanjur.

Image
'KAO DA JE CIJELI SVIJET NJEZIN' /

Kod Hrvoja je stigla nova djevojka: 'Izgleda mi kao da laže, mulja i skriva nešto, a ženska intuicija nikad ne laže'

"Ovo ime za glavno jelo govori o Zoranu da je on već i dušu prebacio u Petrinju, a ne samo sebe. Odlučio je ostati ovdje, čini mi se", rekla je Nikolina. "Nešto što ga veže za ovo područje", dodala je Matea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrinjski tanjur činio je teleći but s povrćem. "Mogao bi biti punjen sa špinatom taj teleći put", dodala je Nikolina. Predjelo je posljednje jelo kojeg se u svojoj pripravi prihvatio Zoran, a nazvao ga je Ala Kizo.

shimmer fallback
shimmer fallback

"To baš ništa ne odaje", rekla je Branka. Oliver je pretpostavio da je možda naziv predjela posvećen Zoranovom prijatelju. No, zapravo je Zoran predjelo nazvao po svom nekadašnjem obrtu - Kizo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da to nije taj špinat, Bože me sačuvaj?", zapitala se Nikolina. I bila je u pravu - Zoran je radio nadjevene palačinke, a nadjenuo ih je svježim sirom, špinatom i piletinom. Nakon kuhanja, Zoran se prihvatio dekoracije, a ekipa se našla u poznatom kombiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod Zokija već vjerojatno gori", rekla je Nikolina. "On je vjerojatno već mrtav umoran", dodala je. Predložila je potom i da bi mu trebali zapjevati nešto njegovo - slavonsko. "Lijepo ćemo mu pjevati, hoćemo Dunave, Dunave?", pripremila je Nikolina ekipu.

Stigli su na aperitiv, no nisu zapjevali! Zoran je ponudio orahovac, liker od aronije i šljivovicu. "Činio se malo nervozan, ali nije kao inače, bio je malo opušteniji", rekla je Matea. "Rakija mu je bila fina", zaključila je Branka o aperitivu.

shimmer fallback
shimmer fallback

Ekipa je nazdravila, a potom su se bacili na predjelo. "Izgledalo je primamljivo, iako nisam ljubiteljica špinata", poručila je Matea. "Lijepo je izgledalo", dodala je Nikolina. Unatoč špinatu u predjelu, djevojke su pohvalile predjelo jer je Zoran dobro 'maskirao' povrće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrh je bilo, napokon sam jela špinat, Zoki je oborio rekorde jer sam pojela ono što inače ne jedem", zaključila je Nikolina. "Bilo je zadovoljavajuće i dobro", zaključio je Oliver.

Stigao je potom i Petrinjski tanjur. Teletina u umaku od gljiva stigla je pred goste, a izgled se ekipe malo manje dojmio. Branka, točnije, nije bila impresionirana izgledom Zoranovog tanjura.

"Teletina je bila jako mekana i okus vina nije prevladavao, bilo je sočno, bez ikakve zamjerke", ocijenila je Matea, a složila se i Nikolina: "Napravio je i krpice, svaka čast".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije negoli je poslužio desert, Zoran se odlučio pred goste postaviti igru. "Čekali smo desert, kadli nosi pladanj s plastikom, igricom", ispričala je Nikolina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaigrali su 'Pogodi tko sam', a u igri je najuspješnija bila Branka koja je vrlo brzo pogodila da je slon. "Bila mi je želja da malo podignem atmosferu društvenom igrom", jasan je bio Zoran.

shimmer fallback
shimmer fallback

Desert je stigao na kraju i bio je njegov, kako je ispričao, maturalni rad. "Izgledom je bio odličan", rekla je Matea. "Kolač je bio sočan, samo malo težak". dodala je. Oliveru je također bio malo težak - presladak. "Biskvit je možda bio presuh, no sve ostalo fino", zaključila je na kraju Nikolina.

Ekipi je Zoran za kraj poklonio domaće stvari u poklon paketu, a potom je uslijedilo ocjenjivanje. Branka mu je udijelila osam, a Oliver devet bodova. "Sve je bilo super i ukusno", obrazložio je Oliver. Nikolina je Zoranu udijelila 10 bodova - 'bilo mi je sve fino i lijepo odrađeno, ukusno i zanimljivo'. Desetku je dala i Matea pa je Zoran prešao u ovotjedno vodstvo zaradivši 37 bodova.

Kako će se u svojoj večeri snaći Oliver, pogledajte u 'Večeri za 5 na selu' od 20.15 sati samo na RTL-u i PLAYU!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo