Play ponuda

SLAVLJENICA IZ 'OČEVA IZBORA' / Veda je oduvijek znala što želi: Zadnji novac koji je imala potrošila je na fakultet i - nikad nije požalila...

Image

Glumica Vedi Yurtsever je marljivo radila kako bi usavršila svoj talent i u roku diplomirala, a nakon toga krenule su prve uloge i priznanja

23.1.2023.
9:55
Play ponuda

Uloge snažnih žena rijetko kome sjedaju tako dobro kao glumici Vedi Yurtsever. U hit seriji 'Očev izbor' Yurtsever je utjelovila Kudret, ženu jake osobnosti i temperamenta. Glumi Süleymanovu suprugu, a iako se u seriji našla u sporednom dijelu ekipe, sjajnom izvedbom Veda je osvojila publiku i kritiku. Odličnu glumicu gledatelji mogu pratiti svakim radnim danom od 21.15 sati na RTL-u!

Turska glumica Veda Yurtsever oduvijek je znala što želi. Slavljenica Veda slavi 54. rođendan sretna i ispunjena, sa brojnim postignućima iza sebe. O tome je cijelog života sanjala. Rođena u Bingölu 1969. godine, od djetinjstva je Veda pokazivala interes za glumu i kazalište. Džeparac koji je dobivala od roditelja, djevojčica je štedjela da bi mogla odlaziti na kazališne predstave. Iako su podržavali interes svoje kćeri za umjetnost, kada je došlo vrijeme da upiše fakultet, Veda nije imala podršku roditelja da studira glumu.

shimmer fallback
shimmer fallback

Podrška je izostala, no glumica se nije predala, s posljednjim novcima koje je imala u džepu otišla je u Eskişehir i upisala dramske umjetnosti na tamošnjem sveučilištu. Marljivo je radila da bi usavršila svoj talent i u roku diplomirala, a nakon toga krenule su prve uloge i priznanja. Njezini glumački počeci vezani su upravo uz kazalište, u kojem je učinila i svoje prve redateljske korake.

Image
I NJOJ JE KONAČNO SVANULO /

Uloga života pred turskom divom? Zvijezda 'Očeva izbora' nakon niza ljubavnih brodoloma napokon našla sreću

Televizijska slava pričekala je pa je tek 2000-ih dobila prve uloge u serijama i filmovima. Otad niže uspješne projekte, a mlađim generacijama poručuju: "Znanje je moć". "Moja najveća prednost bila je želja za učenjem", rekla je svojedobno Veda u intervjuu. Naporno je, priznala je tada, radila da bi došla do uspjeha kakvog uživa danas.

shimmer fallback
shimmer fallback

Privatno, glumica čuva svoj život od znatiželjne javnost, no turske medije obišla je 2018. vijest da se Veda nakon 20 godina braka razvodi od tri godine mlađeg Mahira Ipeka. Par se vjenčao 1998. godine, u braku su dobili i sina, no nakon dva desetljeća odlučili su se na kraj. Glumica je podnijela zahtjev za razvod braka na obiteljskom sudu u Istanbulu, a u njemu je navela da je njihov brak definitivno narušen i završen te da se Mahir i ona razvode kako bi mogli ostati u prijateljskim odnosima. "Odlučili smo završiti naš brak kako bismo nastavili naše prijateljstvo", ustvrdili su Veda i otac njezinog sina.

shimmer fallback
shimmer fallback

Otad, Veda uživa u svom poslu, a izvan seta druži se sa svojim brojnim prijateljima. "Ja sam od onih koji vole posjećivati restoran, uživam u ribljim specijalitetima. Kad imam slobodnog vremena, nastojim ga provoditi vani s prijateljima. Prošetam se do tržnice, provodim vrijeme sa svojim ljubimcem te uživam u dugim šetnjama", otkrila je Veda Yurtsever - glumica snažnog karaktera i pojavnosti.

U odličnoj izvedbi ove glumačke dive gledatelji mogu uživati u hit seriji 'Očev izbor' svakim radnim danom od 21.15 sati samo na RTL-u!

Play ponuda
Play ponuda