Miroslav Raos probio je led i ugostio splitsku ekipu "Večere za 5" u svom domu u splitskom Varošu. Domaćin je za svoju večeru od Marije i Katice dobio po deset bodova, a nešto manje zadovoljni Josip i Olja Miroslavu su dali ocjenu osam pa je tako današnji domaćin ukupno osvojio 36 bodova.

Priprema večere započela je rezanjem narezaka i kruha pečenog ispod peke, predjela nazvanog "Domaća spiza". Domaćin je zatim pripremio kolač od limuna nazvan "Torta Eni", a na kraju je pripremao glavno jelo "Kalamari" – lignje punjene krakovima, lukom, slaninom, peršinom i krušnim mrvicama koje je ispekao ispod peke, a uz to je pripremio krumpir pečen u pećnici.
"Priželjkujem da lignje budu spremljene punjene, tako su mi najdraže. Volim ih na sve načine, ali posebno punjene," rekao je Josip.
Splitska ekipa okupljala se i upoznavala u kombiju na putu do domaćina, koji ih je spremno dočekao s prigodnim aperitivima.

"Domaćin je jedan smiješan gospodin, vrlo drag i vrlo simpatičan", komentirala je Marija.
"Domaća spiza" okusom se svidjela gostima, ali prva primjedba bila je na izgled: "Izgled predjela je bio katastrofalan, kao da je pala bomba", komentirala je Olja, a za okus dodala: "Okus pršuta je bio predobar, odličan, kulen nije trebao uopće servirati. Mi smo ovdje u Dalmaciji, mi imamo svoj pršut. Pršut i kulen to vam je kao Dinamo i Hajduk", šaljivo je dodala Olja.
"Ja sam fascinirana kako je pršut tako dobar, baš onako kako ja volim", zadovoljna je bila Katica.
Olja našla zamjerku
Glavno jelo "Kalamari" domaćin je poslužio na sredini stola i prvo zagrabio sebi.

"Nije mi u redu da prvo stavljaš sebi, to mi nije lijepo. Ja znam da on nije ništa loše mislio i vjerojatno se malo zbunio, ali evo moj kolega Josip je uvidio tu grešku i ispravio ju", rekla je Olja.
"Lignje su mi bile stvarno super! Ukusne, mekane, sočne, ni suhe ni žilave, baš onako kako mi paše", zadovoljno je komentirala Katica, a Marija dodala: "Lignje su bile fine, mekane, fino punjene baš onako na mjeru, krumpir možda da je bio malo bolje kuhan, ali fin."

Iako su Olji lignje bile malo suhe, a Josipu sočne, složili su se da su bile fine, ali da je krumpir bio malo tvrd.
"Torta Eni" načelno se svidjela gostima. Olja ne voli limun pa nije bila impresionirana, ali je pojela šlag na vrhu.
Nakon večere goste je iznenadio glazbenik Johnny Gitara, koji je razveselio ekipu koja je zapjevala s njim.

"Miro je bio jako dobar domaćin, dao si je truda i baš je bio onakav kakav pravi domaćin treba biti", zaključila je Marija koja je domaćinu zbog truda i fine hrane dala deset bodova, baš kao i Katica.
Josip je domaćinu dao osam bodova jer mu je predjelo bilo preobično, a krumpir tvrd, a osam bodova stiglo je i od Olje: "Iako je jelo bilo ukusno nedostajale su mi neke finese."
Ne propustite nove epizode "Večere za 5" na RTL-u od ponedjeljka do petka od 17.50! Epizode su dostupne na platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji.
POGLEDAJTE VIDEO: Mario Krog - od "Večere za 5" do iznimno uspješnog malog biznisa