Dva-tri mjeseca uoči Eurosonga, u nedostatku drugih tema, stvorena je medijska histerija oko nastupa naše predstavnice Albine Grčić, koja nije ušla u sinoć održano finale tog natjecanja. Ustvrdio je to skaldatelj Tonči Huljić gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u,

"Mislim da je nacija vrlo brzo isprala suze i već u četvrtak su se okrenuli na Hurricane (srpske predstavnice na ovogodišnjoj Euroviziji, op.a.). Barem su u ulazu do mog cijelu noć "navijali" Hurricane i vratili se dobrom starom turbo folku. MC ovaj, DC onaj... I to je tuklo, tuklo, tuklo, ja sam se morao preseliti u drugi kraj stana", kazao je Huljić.

'Tri prvoplasirane pjesme ne bi ušle ni na Doru'

Sutradan se, kaže, nastavilo i došla je jučerašnje finale Eurosonga.

"Došla je subota i dogodila se glazba, došle su pjesme. Nitko se poslije toga više nije usuđivao puštati ni MC ovoga, ni Jalu Brata, ni ovoga ni onoga, jer se nešto napokon prosvijetlilo. A to je da na Eurosongu, ako dođeš i kažeš: 'Vidi, imam pjesmu baš za Euroviziju' upravo tad je nemaš! Pjesmu za Euroviziju imaš onda kad je ona ekscesna i drugačija. Priče da smo pokradeni na Eurospngu su bajke. Prišli smo kako smo prošli", kazao je.

On sam, ističe, pjesmu za Euroviziju nikada ne bi radio po špranci, a na Eurosongu je, kaže, bilo barem 40 posto pjesama temeljenih na disco soundu, uključujući i favoriziranog predstavnika Ujedinjenog Kraljevstva koji od publike nije dobio nijedan bod. Huljić je također ustvrdio kako je za predstavnika Švicarske znao da ne može pobijediti jer je "ipak bio prevelik eksces". Predstavnici Italije i Francuske bili su mu favoriti, a uvjeren je da tri prvoplasirane pjesme na Eurosongu ne bi ušle ni na Doru.

Kazao je i kako je nekad bio "egomanijak", ali je to popravio.

"Najgore kad mi kažu na ulici 'Evo ga, to je onaj pjevač'. Ja pjevam iz zafrkancije, pjevam one pjesme koje nitko normalan ne bi pjevao, jer te pjesme meni znače nešto, ne smatram se pjevačem. Ako sam javna osoba, nisam javni zahod, ne volim pljuvanje, pogotovo ne po meni". kazao je.