DAN OBILJEŽILE TROJKE / Plavci u 'Hell's Kitchenu' htjeli zapapriti crvenima pa na kraju izgubili u izazovu

Image
Foto: RTL

U novoj epizodi 'Hell's Kitchena' plavci htjeli zapapriti crvenima, no stvari su se ipak okrenule, pa su ipak izgubili

3.5.2024.
22:40
RTL
VOYO logo

U novoj epizodi "Hell's Kitchen Hrvatska", kojeg možete praititi na RTL-u te na platformi Voyo, 24 sata prije prikazivanja na televiziji, nakon pomalo razočaravajućeg izazova replikacije jela, nema vremena za odmor jer chef Gretić za timove je pripremio nova uzbuđenja.

Image
'HELL'S KITCHEN' /

Chiara posramljena nakon poraza u izazovu: 'Toliko me sram da to ne mogu opisati'

Image
'HELL'S KITCHEN' /

Chiara posramljena nakon poraza u izazovu: 'Toliko me sram da to ne mogu opisati'

Čim su ušli u studio, mogli su pretpostaviti da će novi zadatak imati veze s izradom tjestenine, a chef im je sve potvrdio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Idete u parovima i tko u 15 minuta napravi više tegliatella ili fettuccina, pobijedio je!“ jednostavno je objasnio Gretić.

Image
Foto: RTL

Plavci biraju namirnice crvenima

Zadatak je krenuo! Plavci su na početku imali malih poteškoća i prozivali Nikolu zbog sporosti, a crveni su od prve sekunde bili uigrani, dok je Milena vodila glavnu riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Metri tijesta su se valjali i rezali, a nakon odbrojavanja i vaganja, ustanovljeno je da više tijesta izradio plavi tim!

Stiglo je vrijeme za početak glavnog izazova dana, a ispod zvona nalazilo se sedam namirnica – tapioka, proso, amarant, heljda, riža, kvinoja i kukuruz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plavi tim kao pobjednik prvog zadatka mogao je birati dvije namirnice s kojima neće kuhati, a odabrali su tapioku i proso. Odabranih pet namirnica Lucija je rasporedila po članovima svog tima tako da svatko kuha jednu.

Image
Foto: RTL

Također, crvenima su oduzeli kukuruz i rižu kao namirnice s kojima ne smiju kuhati, a iako im je htjela zapapriti, crveni su njezinim odabirom bili i više nego zadovoljni. Također, preostale namirnice mogla je raspodijeliti među crvenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svoje plave odabrala je ribu kovač kao glavnu namirnicu, a pačja prsa „uvalila“ je crvenima, no oni su bili spremni.

„Mislim da su izabrali krive namirnice“, optimizam crvenih Lucijine odluke nisu mogle poljuljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni se primili zadatka

Chef im je obznanio kako za kuhanje imaju 45 minuta i jurnjava do smočnice je krenula. Timovi su radili prilično skladno i činilo se da sve drže pod kontrolom, a njihove kombinacije okusa chefa su i više nego zainteresirale.

Chiara je tražila malu pomoć sous chefice oko kuhanja amaranta, a s druge strane zida, i Vehid je priznao da s tom žitaricom radi prvi put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Gretić zadovoljan patkom

Chef je zadirkivao plavce pitanjima jesu li odabrali dobre namirnice, a Mauro je kazao kako su se već više puta opekli kad su sebi htjeli olakšati, a crvenima otežati.

„Mi smo nekako bolji kuhari od nekih, tako da nas ta riba ne može nikako zeznuti, možda njih ipak ta patka zezne“, Vehid je komentirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ma, patka je top!“ crveni su i dalje bili euforični, „Sve što smo danas htjeli smo dobili!“

„Ove neke patke koje sam vidio su vrlo sirove“, upozorio je ipak chef crvene da se koncentriraju nakon što je prošetao kuhinjom. Vremena je bilo sve manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri minute prije serviranja Lucija je bila skeptična prema svojoj riži, a Dominik je svoje članove tima ispitivao hoće li svi stići servirati jela.

Nakon odbrojavanja svi tanjuri bili su uspješno servirani na passu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Da vidimo kome je Lucija presudila – svojima ili crvenima“, zezao se chef pa dodao, „Ovo sve jako lijepo izgleda... Mislim da dosad nije bilo deset toliko lijepih tanjura! Ne mogu uspoređivati patku s kovačem. Svako jelo dobit će ocjenu od 1 do 5. Tko skupi više bodova, pobijedio je“.

Image
Foto: RTL

Maurovo jelo

Prvi je pred chefa stigao Mauro koji je pripremio heljdinu kašu podlijevanu ribljim temeljcem i file kovača na grillu na svinjskoj masti, što je iznenadilo chefa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Volim svinjsku mast jer je neutralnija nego ostale masti“, pravdao se Mauro.

„Mauro, bog ti dao pameti! Super ideja, super riba, ali mast dominira, a ne bi smjela, nikako! Da nema okus masti, bila bi čista petica. Dva boda!“ kazao je chef.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Milenino jelo

Milena je poslužila patku u senfu i medu, pak choi punjen salatom od heljde, mladim lukom, čilijem te umak od manga, čilija i rižinog octa.

Chefu je nedostajalo okusa i začina, iako je vizualno tanjur bio lijep. Milena je na mjesto ponijela tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Nikolino jelo

Nikola je donio riblju juhu od šanpjera, uz dodatak povrća i kvinoje, Chefu je jelo bilo ukusno, ali dosadno.

„Danas nisam bio uzbuđen, dao sam sve u ovu juhu“, ležerno je odgovorio i ponio trojku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Chiarino jelo

Chiara je bila iduća. Donijela je steak pačjih prsa, kremu od crnog vina i šljiva, amarant s chutneyem od jabuke. Chef je imao zamjerke već na izgled komponenti na tanjuru, a kad je kušao, njegov izraz lica rekao je sve – dominirala je kiselina, a amarant, koji ju je mučio tijekom pripreme, na kraju i nije bio dovoljno kuhan!

„Patka je sjajno pečena, ali ovaj amarant, ne zna što ga je snašlo. Eto ti trojčica!“ poručio je chef.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Domagojevo jelo

Domagoj, koji je bio zadovoljan svojim jelom, donio je kremu od kukuruza i šafrana, steak od kovača prodimljen ružmarinom i timijanom, sotirani špinat na ljutici i češnjaku, uz ulje od limuna i crvenog papra.

„Jako lijepo, efektno! Sve to ima glavu i rep, okusi su prekrasni, ali šafran je preuzeo“, zamjerio je chef, a Domagoj je kazao kako je baš štedio na njemu. I on je zaradio trojku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Anelovo jelo

Anel je poslužio bline od tapioke, ukiseljene šampinjone, zapečenu patku mariniranu u five spiceu, uz dodatak julienne celera i glazirane ljutike.

„Jako lijepo! Ovo je sjajno! I začini, i patka, super. Mali problem su blini koji su gumeni zbog tapioke. Upao si u prosjek, trica!“ pomalo je razočaran bio chef, a na kraju i Anel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Lucijino jelo

Lucija je jurila sa svojim tanjurom na kojem je bila osvježavajuća salata s korabicom, jabukom i crnom rižom, carpaccio od kovača s emulzijom od manga i koromača te ulje peršina.

„Jako šteta što je riža premalo kuhana! Ovaj dressing od manga je sjajan... Super razmišljanje i ideja, trojka!“ i Lucija je bila jedna od mnogih.

Image
Foto: RTL

Dominikovo jelo

Dominik je poslužio patku mariniranu u začinskom bilju, đumbiru i češnjaku, kuhanu kvinoju s kremom od lješnjaka i pastrnjaka, brunoise jabuku poširanu u vinu i limunu te čips od pastrnjaka i čvarke od pačje kože.

Chefa je nasmijala poširana jabuka, a prilog od kvinoje ga je okusom više vukao na desert: „Ovo ima više mjesta u kolaču nego uz patku jer je stravično slatko! Ovo je jedva prolaz, dva!“

„Malo sam se zeznuo u eksperimentiranju, ali nije mi žao!“ poručio je Dominik.

Image
Foto: RTL

Vehidovo jelo

Vehid je nosio svoj tanjur s amarantom kuhanim u ribljoj juhi s kremom od koromača i đumbira, kokice od amaranta, ulje od limuna i začinskog bilja, poširani file kovača s češnjakom i timijanom.

Chef je odmah zamjerio previše ulja u tanjuru i kiselost kreme. I on je dobio samo dvojku!

Image
Foto: RTL

Viktor pobjednik

U ovom trenutku, rezultat je bio 13:11 za plave, a pobjedu crvenima mogao je donijeti Viktor.

Proso kuhan u temeljcu od patke, patka začinjena kardamomom, kimom i five spiceom, coulis od višnje i glazirana cikla bili su njegova kreacija.

Chef nakon kušanja nije bio oduševljen. Proso je Viktoru ostao na granici između kuhanog i škrobastog, no patka i višnja imale su prolaznu ocjenu.

„Da je proso sjajan, petica. Ovako si se utopio u sivilo trojke“, poručio je chef, no to je bilo dovoljno crvenima da za jedan bod nadigraju plavce!

Image
Foto: RTL

„Baš sam se veselio, mada nisam ni sad nezadovoljan. Ali moram primijetiti! Da vam ja to ne kažem, onda biste nastavili raditi na isti način i griješiti!“ poput učitelja kazao je Gretić.

Crveni su za nagradu dobili narudžbu namirnica po svom izboru, a plavci su se za kaznu morali baciti na izradu mesnih okruglica.

A kako će proći novi servis za goste i tko idući napušta "Hells Kitchen", doznat će se u srijedu od 21.15 sati na RTL-u. Nova epizoda dostupna je i 24 sata ranije na platformi Voyo.

POGLEDAJTE VIDXEO: Chiara je prva nominirana, a nakon poraza u izazovu poručila: 'Toliko me sram da to ne mogu opisati'

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo