Chefica Ivana Bekavac ispričala nam je svoje prve dojmove o kandidatima showa "Hell's Kitchen" koji počinje u srijedu, 31. siječnja, na RTL-u, a dan ranije bit će dostupan platformi Voyo.
1. Prvi dojmovi o kandidatima?
Prvi dojam je ujedno i najbitniji, ali sam sigurna da će s odmakom vremena kandidati imati sve više samopouzdanja i pokazati svoj maksimalni potencijal. Uzimamo prva kuhanja s malom rezervom jer prvi put kuhaju u novoj kuhinji i pred kamerama.
2. Koji je bio vaš prvi savjet njima kad ste ih vidjeli/upoznali?
Savjet je bio jednak kao i svakom kolegi, organizacija je tri koraka prije početka kuhanja. Ozbiljna kuhinja ne trpi prazan hod, nered i manjak fokusa.
3. Što se najviše nadate da će od vas usvojiti?
Smirenost, predanost i znatiželju za usvajanjem novih znanja.
4. Kakav ste inače autoritet u životu? / Biste li rekli za sebe da ste strogi?
Ne mislim da sam stroga, mislim da sam realna i pribrana, a to smatram da su i odlike dobrog kuhara.
5. Ovo je ipak natjecanje... Jeste li pobjedničkog duha inače u životu?
Pobjedničkog sam duha u životu, za mene je život igra i jedno veliko natjecanje same sa sobom.
6. Snimanje je krenulo, kakva je atmosfera, ekipa? Kako se kandidati zasad snalaze?
Atmosfera je odlična, imam dojam da se poznajemo i surađujemo već jako dugo.
Recept za salatu
Ivan Vrbanec otkrio nam i recept za siječanjsku detox salatu pod nazivom "Quinoa bowl".
Cherry rajčica, svježi krastavci, slanutak
Svježi baby špinat
Tuna konzerva ili pečena pileća prsa
Dresing od grčkog jogurta i avokada
Quinou skuhamo i ocijedimo, cherry rajčicu, krastavce i slanutak začinimo maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i paprom. Tunu ocijedimo, a pileći file začinimo, ispečemo i narežemo.
Grčki jogurt, avokado, maslinovo ulje i limunov sok izblendamo i tim prelijete ostatak namirnica, koji složite u zdjelu segment po segment kao poke bowl.
POGLEDAJTE VIDEO: On će u Hell's Kitchenu biti alfa i omega, a Ivana i Ivan "njegove oči". Što čeka kandidate? 'Bit će pakleno'