Play ponuda

'PUTUJ, ODMORI SE' / Umro je glumac Davor Janjić: Bio je poznat po ulogama u filmovima 'Život sa stricem' i 'Ovo malo duše'

Foto: Pixsell/ Antonio Ahel

U 54. godini preminuo je bosasnohercegovački glumac Davor Janjić

29.11.2022.
13:25
Pixsell/ Antonio Ahel
Play ponuda

Glumac Davor Janjić je preminuo u ponedjeljak navečer, 28. studenoga u 54. godini, u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, javlja Dnevni avaz.

'Sasječeni kad smo trebali poletjeti'

Inače, Janjić je iz Tuzle i poznat je po ulogama u jugoslavenskoj kinematografiji, među kojima se posebno isticala ona Nikada Halilovića u filmu "Ovo malo duše", Ademira Kenovića.

Također je glumio i u filmovima "Život sa stricem", "Outsider", "Život je čudo", "Čaruga", "Kuduz" i drugi. 

Putem društvenih mreža od njega se oprostio i prijatelj Ahmed Burić

"Tu audiciju nitko ne prođe. Ali, nisam, stvarno nisam mogao pomisliti da je zadnja. Rekao si kako sam tvoj stariji brat, kako ti je žao zbog nekih stvari u životu, ali da ne treba misliti o tome.

Sasječeni kad smo trebali poletjeti, ostalo je samo da pokupimo krhotine svijeta. I sad, tebe na tom poslu više nema. Putuj, odmori se. I volim te. Mi se jesmo ispričali, ali se još vidimo. Tvoj, Prika", napisao je.

Play ponuda

Davor je rođen u Tuzli 18. studenoga 1969. godine. Studirao je filmsku glumu u Studiju za mlade glumce i na Akademiji u Sarajevu. Tijekom života bio je član Otvorene scene Obala Sarajevo i najmlađi član Ateljea 212 u Beogradu. Od 1997. godine je radio i živio u Sloveniji.