Manje tmurno / Sve manje i kiše, svakako i snijega u većem dijelu zemlje, osim ponegdje na Jadranu

Od nedjelje znatno stabilnije, suho i barem djelomice sunčano vrijeme. Ali, bit će to ono zubato sunce. Dodatno će zahladiti, posebno ujutro

17.12.2022.
7:10
VOYO logo

Ciklona i njeni poremećaji odmiču dalje na istok, a iza njih pritječe nam uz porast tlaka osjetno hladniji zrak sa sjevera kontinenta.

SUBOTA

U unutrašnjosti je zahladilo već u noći kada je kiša prelazila, osobito na zapadu i u gorju, u susnježicu i snijeg. No, oborine će ujutro i prijepodne biti znatno rjeđe pa će se skupiti jedva tanji snježni pokrivač. Kišne kapi sve rjeđe i na moru, osobito na sjevernom dijelu gdje će zapuhati jaka, na udare već olujna bura. Na pokoji pljusak još valja računati na krajnjem jugu uz i dalje umjereno jugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima prestanak oborina, pa i postupno smanjenje naoblake sa sjevera. Uglavnom suho, sjeverac će oslabjeti, ali će biti hladno, jedva koji stupanj iznad nule.

Slično u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Postupno razvedravanje, bez oborina, a tmurniji oblaci će se dulje zadržavati u Posavini. Osjetno hladnije nego jučer, bit će tek između 2 i 4 °C, a dojam hladnoće pojačavati će umjeren ponegdje i pojačan sjeverozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji promjenjiva naoblaka, tek na jugu koji rijetki pljusak. Zapuhat će slaba do umjerena, prema sjeveru i jaka bura, te tramontana s kojima će oblaka biti sve manje. No, još će sutra uglavnom ostati ugodnije nego drugdje u zemlji, bit će to temperatura od 12 do 16 °C.

Na sjevernom Jadranu i dalje dosta oblaka, ali rijetko oborine, uglavnom samo u gorju ili koja pahulja nošena jakom na udare olujnom burom može stići do podvelebitskog primorja. Temperatura popodne u osjetnom padu pa će biti čak i hladnije nego ujutro, posebice na toj škuroj buri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Od nedjelje znatno stabilnije, suho i barem djelomice sunčano vrijeme. No bit će to ono zubato sunce. Naime, još će zahladiti, posebice ujutro kada će biti i izraženijih minusa. Porast temperature sredinom idućeg tjedna, iako nije s pravom božićnom ciklonom, ni ove godine neće izostati to zatopljenje prije samog Božića.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu pretežno sunčano, ali još samo u nedjelju s umjerenom burom, zatim mirnije. Bit će malo hladnije, osobito ujutro početkom tjedna. Od srijede će se nešto više oblaka skupljati oko sjevernog Jadrana pa će porasti i vjerojatnost za koju kap kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo