prognoza doriana ribarića / Stigle su nam jesenske prilike. Dosad je bilo tmurno i kišovito, ali vikend ipak počinjemo povoljnije

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja

18.9.2021.
6:45
VOYO logo

Stigle su nam jesenske prilike. Tmurno i kišovito uz pad temperature smo završili radni dio tjedna, ali vikend počinjemo ipak povoljnije. Važno je to za mnoge na kopnu koji će danas odrađivati berbu, ali valja požuriti prije sutrašnjeg novog pogoršanja.

SUBOTA

Tmurni će se oblaci stanjivati i raskidati već tijekom iduće noći, kiša prestajati, no oblačnije i kišovitije će i dalje biti na srednjem te južnom Jadranu. Ponegdje je na kopnu moguća i magla. Vjetar većinom slab, pod Velebitom do umjerena bura, a na otvorenome sjeverozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja, ali zadržat će vrlo izgledno i potpuno suho. Izostat će i značajniji vjetar, a temperatura biti malo viša, uglavnom oko ugodnih 22-23 °C.

Slično i na istoku zemlje, čak uz malo više sunca. Ugodno toplo, možda će se samo ponegdje Podunavlju čini malo svježije na slabom do umjerenom sjeverozapadnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom te lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom, ali će i ovdje oborine biti sve rjeđe. Vjetar uglavnom slab do rijetko umjeren sjeverozapadni ili zapadni, ali će temperatura biti malo niža, tj. bit će malo manje toplo.

Na sjevernom Jadranu djelomice pa i pretežno sunčano, bura će gotovo potpuno oslabjeti, na otvorenome okrenuti na sjeverozapadnjak, a bit će i malo toplije i ugodnije. Novo naoblačenje se pak očekuje već navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Novi kišni val, ponegdje na zapadu opet uz jače pljuskove, očekuje nas potkraj nedjelje i u noći na ponedjeljak. Uz sjeverac će tada i još malo osvježiti, ali će se i prilike idućeg tjedna postupno stabilizirati. Bit će više sunca, temperatura primjerena dobu godine, a samo ujutro valja računati ponegdje na maglu.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će nova kišna epizoda krenuti ranije nego na kopnu, točnije već u prvim satima nedjelje, a opet može biti jačeg nevremena i obilnije oborine, osobito na sjevernom dijelu. No, od ponedjeljak već smirivanje, zapuhat će bura, ne odviše jaka. Sredina idućeg tjedna tako sunčanija pa i uglavnom suha, a temperatura bez veće promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo