ostajemo u anticikloni / Južina je pred Božić donijela zatopljenje. U Dalmaciji suho, u unutrašnjosti povremeno kiša

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Idućih dana u unutrašnjosti ostaje razmjerno toplo za doba godine, ali bit će to vrijeme u znaku magle i niskih slojeviti oblaka

24.12.2022.
7:10
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Božićna južina još je jednom donijela osjetno zatopljenje pred sam Božić. Slično i danas, ostajemo u anticikloni, ali naši krajevi su na rubu sa ciklonalnim poljem i frontama sa sjevera kontinenta koje će se nakratko spustiti do nas i donijeti više vlage.

BADNJAK

Ujutro i prijepodne prevladavajuće oblačno i tmurno uz slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Mjestimice će biti magle, oko sjevernog Jadrana i slabe kiše ili rosulje, a do sredine dana kiše će povremeno biti i u većem dijelu unutrašnjosti, osobito prema istoku. Suho uz sunčana razdoblja samo južnije od Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima u početku još sasvim malo kiše, upornije na Banovini, ali će se oblaci postupno stanjivati, a u sjevernijim predjelima i dijelom raskidati. Vjetar slab, a temperatura malo niža, bit će između 11 i 14 °C.

Na istoku će oblaci biti nešto uporniji, osobito oko Posavine gdje će još biti povremeno slabe kiše. No, oborine prestaju, a navečer će se i naoblaka smanjivati, iako će sve češća biti magla. Temperatura malo niža, ali i dalje razmjerno toplo za doba godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji sunčana razdoblja, ali bi u sjevernijim krajevima moglo ostati oblačno, možda samo u zadarskom zaleđu ne i sasvim suho. Jugo će potpuno oslabjeti i bit će čak i za nijansu ugodnije uz 15-16 °C.

Na sjevernom Jadranu i u okolnom gorju ostaje oblačno i tmurno, kiša prestaje, ali će je još sasvim malo, uglavnom rosulje biti oko Rijeke, u Gorskom kotaru i neposredno uz Velebit. Jugo i ovdje slabi, a temperatura bez veće promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti ostaje razmjerno toplo za doba godine, ali bit će to vrijeme u znaku magle i niskih slojeviti oblaka, dugotrajnijih upravo na sam Božić. Malo kiše pasti će u utorak, nakon još jedne epizode južine. Svježije, osobito ujutro bit će nakon što zapuše prolazno sjeverac i razvedri se u noći na srijedu.

IDUĆIH DANA NA MORU

Oko Istre i Kvarnera i dalje oblačnije, mjestimice i s malo kiše, koje u utorak može biti i u dijelu Dalmacije. Na Božić je, izostankom vjetra, ujutro nakratko moguća magla i uz samu obalu, a zatim će kreće nova južina. Sredinom tjedna prolazno će zapuhati bura pa će posvuda barem nakratko biti sunčanije, ali i manje toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BADNJA VEČER

Na Polnoćku će većina po suhom i za doba godine razmjerno ugodnom vremenu, ali valja računati u unutrašnjosti na sve češću i gušću maglu. Kišobrane pri ruci bi trebalo imati samo na širem riječkom području te s obje strane Velebita, ali bit će to tek rijetka i slaba rosulja.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo