'DOBIVAM PRIJETNJE TUŽBAMA' / Zviždačica oštro odgovorila Plenkoviću: 'Ovdje se ne radi o harangi na bilo koga, nego o želji da se ispravi nepravda'

Image
Foto: Marin Tironi/Patrik Macek/Pixsell

'Ništa nije poduzeto od državnih institucija da me se zaštiti - samo ignoriranje i šutnja', tvrdi Maja Đerek

3.2.2022.
11:10
Marin Tironi/Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Nakon što je premijer Andrej Plenković izjavio da su optužbe zviždačice Maje Đerek na račun Državnih nekretnina, ministra obrane Marija Banožića i glavnog tajnika HDZ-a Krunoslava Katičića, "dio hajke" na HDZ, danas je Đerek poslala reakciju medijima. U njoj je naglasila da samostalno nastupa pri iznošenju tvrdnji o malverzacijama i pogodovanjima.

"Nikada u životu nisam bila članica niti jedne stranke, i to se može lako provjeriti. Niti jedan posao nisam dobila preko politike i bez potrebnih referenci, i to se može provjeriti. Iza mene ne stoji nikakva interesna grupacija nego samo snažna volja da ukažem kakve malverzacije i pogodovanja se događaju u državnoj tvrtki Državne nekretnine, da ukažem kakve metode su moji nadređeni koristili kada sam htjela raditi po zakonu i u interesu RH te u konačnici na kakav način su me odlučili eliminirati iz tvrtke kada se nisam dala ucijeniti radnim mjestom od gđe. Renate Sabo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećam da sam radila u skladu sa zakonom i u interesu RH, da sam koristila sva raspoloživa sredstva da upozorim nadležne unutar sustava i svejedno sam dobila otkaz, pod krinkom mojeg skrivljenog ponašanja. Nakon toga sam gotovo godinu i pol dana čekala da me nadležne institucije zaštite od odmazde odgovornih - nadležno ministarstvo, sud i drugi. Ništa nije poduzeto od državnih institucija da me se zaštiti - samo ignoriranje i šutnja. Na radnom sporu koji sam pokrenula protiv Državnih nekretnina bez ikakvog stvarnog razloga se rasprave zatvaraju za javnost i to na izričiti zahtjev Državnih nekretnina (ustvari gđe. Sabo).

Image
OPTUŽIO PREDSJEDNIKA ZA 'HARANGU NA FRKU' /

Plenković iživciran izjavama Milanovića: 'To je presedan! Sigurno je i on banda, sigurno i on laže'

Image
OPTUŽIO PREDSJEDNIKA ZA 'HARANGU NA FRKU' /

Plenković iživciran izjavama Milanovića: 'To je presedan! Sigurno je i on banda, sigurno i on laže'

Prijetnje tužbama za klevetu

Podsjetit ću da je USKOK pokrenuo istragu tek nakon mojeg medijskog istupa, a za drugu kaznenu prijavu koju sam podnijela prije više od šest mjeseci zbog krivotvorenja službenog dokumenta od gđe. Renate Sabo i g. Hrvoja Ćosića - još ništa nije poduzeto od pravosudnih institucija. Umjesto da se konačno ispita i sankcionira odgovorne ja od istih dobivam prijetnje tužbama za klevetu, ponude za poligrafsko testiranje, aktiviraju se stranački trolovi na internetu u svrhu blaćenja i iznošenja lako provjerljivih neistina, konstruiraju se podmetanja oko mojih sudjelovanja na natječajima za posao. Sve iz samo jednog razloga - zato što sam iznijela u javnost istinu i ono čemu sam svjedočila te potkrijepila svoje navode dokumentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovdje se ne radi o harangi na bilo koga nego o želji da se ispravi nepravda. Ovim putem zahvaljujem na ogromnoj podršci ljudima iz cijele Hrvatske, a koji žele i zaslužuju bolje!", poručila je Maja Đerek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo