OTVORILA DUŠU U SABORU / Zviždačica iz Državnih nekretnina progovorila o Frki Petešiću i Banožiću: 'Taj stan je izabran za njega'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL, Sanjin Strukic/PIXSELL

Činjenica je da su Državne nekretnine provele javnu nabavu i da je oko mjesec dana nakon zagrebačkog potresa je stan bio obnovljen, kazala je o stanu Frke Petešića

25.1.2022.
12:03
Robert Anic/PIXSELL, Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Bivša djelatnica Državnih nekretnina, tvrtke koja se prošlog tjedna našla u fokusu javnosti jer je u vrlo kratkom roku obnovila stan u kojem živi Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda premijera Andreja Plenkovića, Maja Đerek, danas je u Saboru progovorila o brojnim nepravilnostima koje je prijavljivala.

Đerek je došla u Sabor jer se ovog tjedna raspravlja o novom Zakonu o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, odnosno zviždača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam prijavila koruptivne radnje i nezakonitosti u tvrtki Državne nekretnine i nakon nekoliko mjeseci prijavljivanja sam dobila otkaz. Od toga je prošla godina i četiri mjeseca i nemam niti jednu sudsku zaštitu, a nisam dobila nijedan odgovor državnog tijela na svoje prijave", kazala je Đerek i dodala da treba raditi na tome da se sustav mijenja i da pruži učinkovitu zaštitu zviždačima.

Image
NEJASNOĆA DO NEJASNOĆE /

Afera Frka ide dalje: Nije se morao prijaviti u Salima da bi dobio stan u Zagrebu, a pogledajte kazne za fiktivne prijave

Image
NEJASNOĆA DO NEJASNOĆE /

Afera Frka ide dalje: Nije se morao prijaviti u Salima da bi dobio stan u Zagrebu, a pogledajte kazne za fiktivne prijave

"Prijavljivala sam činjenicu da postoji puno državnih prostora i stanova za koje se nije naplaćivalo korištenje. To su ogromni novci. Postojali su ugovori o zakupu koji uopće nisu fakturirani, ljudi uopće nisu plaćali i bespravno su koristili poslovne prostre i davali ih u podzakup kako bi oni dobivali novac, a ne država", rekla je te dodala kako je prijavljivala i činjenicu da su njezini nadređeni štitili takve osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Što se tiče Frke Petešića...'

Progovorila je i o slučaju eskspresne obnove stana koji koristi predstojnik Plenkovićeva Ureda.

"Što se tiče Frke Petešića, to ne bih posebno komentirala jer u tom sektoru nisam radila nego imam saznanja jer sam radila u Državnim nekretninama. Činjenica je da su Državne nekretnine provele javnu nabavu i da je oko mjesec dana nakon zagrebačkog potresa stan bio obnovljen", kazala je Đerek i dodala da je svoje prijave slala Nadzornom odboru Državnih nekretnina te dvojici ministara, tadašnjem i sadašnjem. Podsjetimo, nelogičnosti o stanu i prijavi prebivališta i boravišta Frke Petešića i njegove obitelji otkrio je Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijavljivala sam i tijelima unutar državnih nekretnina, a na kraju sam podnijela i dvije tužbe. Kada sam vidjela da od toga ništa, podnijela sam i kaznenu prijavu USKOK-u koja je, pretpostavljam, u obradi, još nisam dobila povratnu informaciju", kazala je.

Govorila je i o sadašnjem ministru obrane Mariju Banožiću koji je prije bio ministar državne imovine i o njegovu izboru stana. "Meni je moja nadređena rekla da je ona s njim bila u tom stanu i da je taj stan izabran za njega", kazala je i dodala kako to inače tako ne funkcionira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo