slučaj Agrokor /

Županijski sud odbio prijedlog obrane u slučaju Agrokor. Todorić poručio: 'Ovo je politička odluka!'

Uz Ivicu Todorića u ovom slučaju optuženi su i njegovi sinovi, te Agrokorovi menadžeri

6.5.2021.
20:25
VOYO logo

Zagrebački županijski sud odbio je prijedlog obrane da se vještačenje za slučaj Agrokor koje je provela poljska tvrtka KMPG Izdvoji iz spisa kao nezakonit dokaz!
Sjednica Optužnog vijeća održana je u privremenoj sudnici u "kockici" na zagrebačkom Prisavlju, a Vijeće poručuje kako su argumenti obrane neosnovani.

Riječ je o vještačenju za koje je Vlada županijskom državnom odvjetništvu dala 5 milijuna kuna, a ono je u konačnici stajalo gotovo dvostruko više. Uz Ivicu Todorića - u ovom slučaju optuženi su i njegovi sinovi, te Agrokorovi menadžeri. Dok su odvjetnici najavili žalbu Visokom kaznenom sudu, Todorić poručuje - ovo je politička odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je politička odluka danas, ovo nije važna odluka je važna odluka , to nisu presude ali s druge strane da je danas odbijeno danas, praktički Plenković bi pao'', rekao je optuženi Ivica Todorić.

"Nezabilježeno je u hrvatskoj sudskoj praksi da je vještačenje zabilježeno od više osoba a da okrivljenicima nisu poznate osobe koje su to rade", kazao je Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića.

"Državno odvjetništvo zna s kim je sklopilo posao, odnosno naložilo vještačenje, međutim imena članova tima vijeće u ovom daljnjem postupku nije smatralo relevantnim okolnosti za odlučivanje o zakonitostima dokazima", izjavio je Ivan Glavić, zamjenik županijskog državnog odvjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo