reakcije / Župan Ivo Žinić: 'Sve ćemo učiniti da se ne zatvori sisačka rafinerija'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

'Zajedničko je stajalište i Predsjednice Republike i premijera da zatvaranje Rafinerije nafte Sisak ne dolazi u obzir'

26.10.2016.
14:27
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo
Image
upozorenje bivšeg minisra /

Tomislav Panenić: 'Izgleda da je zatvaranje rafinerije u Sisku neminovno'

Image
upozorenje bivšeg minisra /

Tomislav Panenić: 'Izgleda da je zatvaranje rafinerije u Sisku neminovno'

Sisačko-moslovački župan Ivo Žinić iznenađujućima je u srijedu ocijenio izjave Mostova saborskog zastupnika i bivšeg ministra gospodarstva Tomislava Panenića da MOL planira do odluke Arbitražnog suda zatvoriti sisačku rafineriju, ističući da od predsjednice Republike i premijera, od kojega očekuje žurnu reakciju, ima uvjerenja da će učiniti sve da se to ne dogodi.

"Zajedničko je stajalište i Predsjednice Republike i premijera da zatvaranje Rafinerije nafte Sisak ne dolazi u obzir. Sve ćemo učiniti da se to ne dogodi. O tom pitanju očekujem reagiranje i premijera i Vlade. Možda Panenić, kao bivši ministar gospodarstva, ima neke informacije koje mi nemamo", rekao je Žinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik Stožera za obranu sisačke rafinerije Predrag Sekulić smatra kako je Panenićeva rasprava u Saboru zabrinjavajuća i neprimjerena, iako drži da je Mostov zastupnik vjerojatno imao namjeru aktualizirati problem Ine i sisačke rafinerije.

Panenić je u srijedu ujutro u Saboru tražio stanku, nakon koje je poručio kako mađarski MOL nastoji do odluke Arbitražnog suda u sporu s Hrvatskom zaustaviti rad u naftnoj rafineriji u Sisku, a potom i u onoj u Rijeci, a hrvatsku politiku i struku pozvao je da postignu konsenzus i donesu odluke o energetskoj sigurnosti i daljnjim odnosima s MOL-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"MOL nastoji do odluke Arbitražnog suda implementirati svoju strategiju prestanka rada rafinerije u Sisku i maksimalno odugovlačiti modernizaciju rafinerije u Rijeci. Bojim se da je to stvaranje pretpostavki da se na kraju zatvore obje. Prema informacijama koje imam, time bi se kontinentalni dio Hrvatske opskrbljivao iz moderniziranih svjetskih rafinerija u Budimpešti i Bratislavi, dok bi se naš jadranski dio opskrbljivao putem terminala u lukama. Jasno je da MOL provodi politiku osiguranja statusa energetskog lidera u regiji", rekao je Panenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo