MILANOVIĆ NIJE BIRAO RIJEČI / Frka Petešić na udaru: 'Je li normalno da lažno ispuni prijavu u policiji? To je kazneno djelo. A Plenković ga brani...'

Image
Foto: PIXSELL

Predsjednik Republike se detaljno, ali ne biranim riječima osvrnuo na aferu sa stanom i boravištem predstojnika Ureda premijera Zvonimira Frke Petešića, koju je prvi objavio Net.hr

28.1.2022.
20:52
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike, Zoran Milanović u petak je dao intervju RTL televiziji. Među brojnim temama o kojima je govorio, našlo se mjesta i za aferu s prebivalištem i stanom predstojnika Ureda premijera, Zvonimira Frke Petešića, o kojoj je prvi pisao Net.hr.

Image
NET.HR EKSKLUZIVNO OTKRIVA /

Frka Petešić muljao oko stana: Uopće nema pravo na 96 kvadrata, obitelj mu je prijavljena na drugoj adresi u Zagrebu

Image
NET.HR EKSKLUZIVNO OTKRIVA /

Frka Petešić muljao oko stana: Uopće nema pravo na 96 kvadrata, obitelj mu je prijavljena na drugoj adresi u Zagrebu

Podsjetimo, najprije je otkriveno kako je u ekspresnom roku nakon potresa uređena zgrada, ali i stan u kojem Frka Petešić živi. Naknadno se doznalo da je on fiktivno prijavio boravište u Salima, a da je njegova obitelj živjela u stanu njegovog kolege iz diplomacije u zagrebačkoj Dubravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spašavanje šefa kabineta

Na kraju je iz Državnih nekretnina stigla i informacija kako Frka Petešić privremeno koristi garažu i podrum u Preradovićevoj ulici u samom centru Zagreba. Kritizirajući Vladu, predsjednik Milanović nije štedio ni Frku Petešića, apostrofirajući otkriće Net.hr-a kao još jedan u nizu kriminogenih i koruptivnih poteza Vlade.

"Ja i Plenković nemamo komunikaciju. On je u svom svijetu, pokušava obraniti korumpirane ministre i šefa kabineta. Je li normalno da njegov prijatelj lažno ispuni prijavu u policiji, a premijer ga brani? To je kazneno djelo", pripomenuo je Milanović, referirajući se na aferu Frka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pita se kako to može biti omaška, što je riječ koju su u Uredu premijera upotrijebili objašnjavajući ovaj slučaj.

"Plenković štiti ljude koji su naprosto korumpirani. Netko tko svjesno lažno prijavi prebivalište uživa zaštitu premijera, a to je Frka Petešić. Kako to može biti omaška?", upitao se predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'On je prevario. To je kazneno djelo'

Uvjeren je kako je njegovo boravište u Salima fiktivno. "Nažalost, i on i Grlić Radman su bili moji veleposlanici. Dajte mi nekoga tko je to iskoristio. Frka Petešić je iz Zagreba. Znate li što piše u prijavi prebivališta? Ovo je ozbiljno, nemojte se zezati s tim. On je prevario, opisano je u dokumentu što je prebivalište. On nema veze s Dugim otokom osim što mu je od tamo baba. On je bio prijavljen u Zagrebu. Ima li netko iz Zagreba tko je iskoristio to pravo? To je kazneno djelo. To je zabranjeno, to piše u tom formularu da ako pri svijesti daš krive podatke, piše da ćete biti kažnjeni", osvrnuo se.

Potom je iskoristio priliku da još jednom bocne Vladu i pravosuđe. "DORH ne postoji nakon onog skandala sa Žalac. Nikad nismo imali korumpiraniju vladu. Nikad", zaključio je predsjednik Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo