PANIKA U MAKARSKOJ / Zmije se nakotile u dvorištu vrtića, djeci zabranjeno izlaziti: 'Ne znamo kako ih se riješiti'

Image
Foto: Jurica Galoić/Petar GlebovPixsell

Zmije su prvi put uočene početkom prošlog tjedna

26.9.2018.
20:50
Jurica Galoić/Petar GlebovPixsell
VOYO logo

"Molimo na oprez zbog uočenih zmija" natpis je na ogradi dječjeg vrtića "Ciciban", smještenog u šumovitom predjelu na makarskoj Gorniki.

Ne zna se koliko ih je točno ni kakve su. Jedina poznata vrsta je šara poljarica, jer joj je netko od roditelja snimio obiteljski portret ispod stabla. Sa čitavim leglom preselila se u dvorište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlade su zmije zauzele ljuljačke i tobogan, pa je uprava krovnog DV-a "Biokovsko zvonce" naredila da djeca ne smiju izlaziti. Uvedene su posebne mjere opreza.

Ravnateljica Anela Židić priznaje nam da joj nije svejedno, iako je uvjeravaju da su, barem ovi kamerom uhvaćeni primjerci, bezopasni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upozoreni su djelatnici. Rečeno im je da zatvaraju sve moguće otvore. Zabrana je izlaska u dvorište, tete posebno vode računa. Pojačan je oprez. Djecu prate s četiri oka. Kontaktirali smo Park prirode Biokovo. Oni zmije ne mogu izmjestiti. Isto smo čuli od vatrogasaca, kažu da nemaju ovlaštenu osobu da im pristupi", kaže ravnateljica za Slobodnu Dalmaciju.

Gradsko komunalno redarstvo dežuralo je nekoliko dana u dvorištu. Vidjeli su zmije, ali nisu ih uspjeli uhvatiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, zmije su prvi put uočene početkom prošlog tjedna. Jedna od mama ih je vidjela i javila upravi vrtića.

"Poslala nam je dvije slike. Na njima se vide zmije, mala i velika. Mama zmija je tu očito nakotila nekoliko zmijica. Logično je zaključiti da ih ima još. Ma, znate šta, meni je svaka zmija opasna. Definitivno želim da se uklone iz dvorišta vrtića. Bez obzira što je to zaštićena vrsta, rekla sam im da bi i djeca trebala biti zaštićena", Anela Židić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo