RTL Dosje /

Zločin koji je zgrozio Hrvatsku: Donosimo sva neodgovorena pitanja međimurskog ubojstva

Strava koja je otkrivena ispod obiteljskih stuba, ostavila je bezbroj neodgovorenih pitanja

24.2.2019.
20:10
VOYO logo
Image

Strava u Međimurju: Ovo je žena koja je osumnjičena da je sestru ubila i stavila u zamrzivač

Image

Strava u Međimurju: Ovo je žena koja je osumnjičena da je sestru ubila i stavila u zamrzivač

Zločin koji je ovaj tjedan šokirao cijelu Hrvatsku i punio svjetske vijesti, jest pronalazak tijela Jasmine Dominić ubijene prije 19 godina i skrivene u zamrzivaču obiteljske kuće.

19 i pol godina normalno je živjela i šutjela. A onda se slomila i otkrila užasnu tajnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ubila sam je. Zatukla! Ona je imala sve, a ja ništa. Njoj su dali sve, a meni ništa!" 

Bilo je ovo sve što je Smiljana, po nekim tvrdnjama, priznala policiji odmah nakon uhićenja. No bez prisutnosti odvjetnika pa se  priznanje ne priznaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo teško će biti dokazati tko je to napravio, a sasvim sigurno se nikada nećemo moći ni primaknuti onome što se stvarno dogodilo", kazao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Otvaranjem zamrzivača u malom mjestu Palovcu, odškrinuta je jedna od najintrigantnijih kriminalističkih priča u Hrvatskoj.

Tijelo pronađeno u položaju fetusa

Tijelo Jasmine Dominić pronađeno je u položaju fetusa. S glavom stisnutom među koljenima i prekriveno hranom. Kako je moguće da šestero ljudi koji žive u kući nikad nije otvorilo zamrzivač? I zašto to nije učinila policija kad je istraživala Jasminin nestanak?

"Opravdanja su bila da je otišla na brod, da je otišla negdje u inozemstvo, čak su da se javljala govorili, dosta su nas, da tako kažem odvlačili u drugu stranu", rekao je Nenad Risek, glasnogovornik PU međimurske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasmina Dominić nestala je 2000. godine. No, otac i majka nestanak su prijavili tek pet godina poslije.

16. kolovoza 2005.

Policija odmah kreće u potragu. Objavljuje njezin profil. Obavlja razgovore. Poligrafska ispitivanja. Uskoro je obaviješten i Interpol. Tražila se čak i pomoć vidovnjaka nakon čega se pregledavala septička jama, raskopala kompletna oranica. Jasmini nije bilo traga..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, uređivala se i kuća. U jednom trenutku bila je i poplava. Micala se i škrinja. No, nitko ju nikada nije otvorio po Smiljaninom nalogu. 

Oni koji bi policiji u razrješenju zločina mogli najviše pomoći, članovi obitelji, šutjeli su, baš kao i sada..

Selo govori da je Jasminin otac  sumnjao da je za njezin nestanak kriva sestra Smiljana. No, policiji to navodno nikad nije htio ponoviti. Svoje sumnje na kraju je odnio u grob.

Majka Katarina kao domaćica je godinama radila u Njemačkoj. Tko je od ukućana doista znao Smiljaninu tajnu, još je misterij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nisam nigdje čuo, vidio, pročitao, niti bi mi bila jasna teorijska koncepcija kako da sve to funkcionira o tako jednoj bliskoj osobi koja nestane pa se istražuje", kazao je Ante Bagarić, sudski vještak psihijatar.

Jasminu je voljelo cijelo selo. Uvijek je bila odlična učenica. Trenirala je rukomet i atletiku. Prvakinja Hrvatske bila je i u školskom natjecanju iz biologije. Upisala je gimnaziju, kasnije je studirala politologiju. Opisivali su ju ljepšom, sposobnijom i pametnijom od Smiljane, što danas mnogi vide kao motiv sukoba dviju sestara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11. travnja 2014.

Smiljana je postala sumnjiva prije pet godina kada je izmislila da su joj ukrali zlato i novac, a zapravo ih  je prokockala. Osuđena je na 4 mjeseca zatvora. No, svi su joj nakon toga i dalje vjerovali da se cijelo vrijeme čuje s Jasminom.

"Policija je radila izvide, napravljen je taj poligraf test. Oni jednostavno nisu iščitali da bi se moglo dogoditi nešto unutar obitelji. Čitavo vrijeme netko od obitelji je zavlačio čitavu priču", kazao je Hrvoje Popović, bivši djelatnik krim policije.

Policija posljednjih dana traga za ključnim dokazom -  tupim predmetom kojim je Jasmina usmrćena. No, uspjeha nema.

Uz suze i bijele ruže, Jasminu su ispratili najuži članovi obitelji, brojni mještani, prijatelji i svi koji su je poznavali. No, priči tu nije kraj. Istraga jednog od najstrašnijih zločina u Hrvatskoj još tapka u mjestu. Možda više otkriju najavljena ispitivanja šire obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno je nepoznanica u cijelom slučaju stoga je gost RTL-a Danas bio bivši šef krim policije, Željko Cvrtila.

Hoćemo li ikada znati cijelu istinu horora u Međimurju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško da će se s dokazima i okolnostima koje su poznate ili bi mogle bit poznate, to totalno rasvijetliti, ako ne progovori sam akter, odnosno sama akterica ovog događaja, koja je jedina živa. Koja se sada brani šutnjom."

Je li moguće da nitko u obitelji nije znao? Kako su uspjeli čuvati tajnu u tako malom mjestu? Odgovore na ova pitanja, kao i ostatak razgovora s bivšim šefom krim policije pogledajte u videu. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo