ZLATO S BALDEKINA /

'Život leti kapetane': Draženu u čast poletjelo 55 balona! Djeca su pokazala koliko ga vole...

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Draženu u čast klapa je zapjevala ‘Život leti kapetane’, koja svaki put izmami suzu u oko

22.10.2019.
14:35
Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Na današnji dan prije 55 godina u Šibeniku se rodio Dražen Petrović. Tim povodom kod njegovog spomenika na Baldekinu, u sjeni dvorane u kojoj je započela jedna velika sportska priča, okupili su se brojni građani koji su se još jednom htjeli pokloniti velikom košarkašu i čovjeku, piše Šibenski portal

Po običaju, najviše je bilo djece. Dječaci i djevojčice okružili su brončanog Dražena, ljubili ga, grlili, sjedili mu u krilo. Nije manjkalo ni rođendanskih balona, narančastih, koji su poletjeli u nebo, u susret Našem malom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

'Život leti kapetane'

Draženu u čast klapa je zapjevala 'Život leti kapetane', koja svaki put izmami suzu u oko, a sve je završeno polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pod spomenik i kod koša u Preradovićevoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Život leti kapetane': Draženu u čast poletjelo 55 balona! Djecu su pokazala koliko ga vole...

Image

'Život leti kapetane': Draženu u čast poletjelo 55 balona! Djecu su pokazala koliko ga vole...

"Što reći o Draženu, a da već nije ispričano? Bio je idol moje mladosti, zbog njega sam zavolio košarku, čak sam navijao za Cibonu kad je otišao u Zagreb. I dan danas volim pogledati njegove utakmice, on je vječna inspiracija. Tu njegovu ljubav i strast prema košarci, posvećenost treningu, entuzijazam pokušavam prenijeti na mlade generacije, da uživaju u košarci kao što je uživao Dražen", kazao je Petar Maleš, trener Šibenkinih juniora.

Za Školu košarke Dražen Petrović kaže se kako je najbolji spomenik košarkaškom Mozartu.

Trudimo se da njegovo ime promičemo gdje god idemo, po čitavoj Hrvatskoj i svijetu. Dražen je sjajan uzor toj djeci kada je riječ o radnim navikama, ispunjavanju školskih obveza i svi bi trebali slijediti njegov primjer", kazao je predsjednik Škole košarke Dražen Petrović Joško Krička, piše Šibenski portal

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo