NE 'RATU ZA TUĐE INTERESE' / Živi zid poručio Kolindi Grabar Kitarović: 'Povucite vojsku i proglasite neutralnost'

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Hrvatskoj vojsci mjesto je u Hrvatskoj, a ne u stranim zemljama u kojima 'ratuju za tuđe interese'

24.7.2019.
16:43
Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

Živi zid u srijedu je, nakon napada na hrvatske vojnike u Afganistanu, pozvao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da povuče sve hrvatske vojnike iz misija u svijetu te da proglasi trajnu neutralnost Hrvatske po uzoru na neke europske zemlje. 

"Pozivamo predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, kao vrhovnu zapovjednicu vojske, da momentalno vrati naše vojnike u Hrvatsku, da proglasi trajnu neutralnost po uzoru na druge države u Europi poput: Švedske, Finske, Austrije, Cipra, Malte, Irske i Švicarske", poručio je saborski zastupnik Damjan Vucelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je na konferenciji za novinare sazvanoj nakon napada u Kabulu u kojem je jedan hrvatski vojnik poginuo, a dvojica ranjena, rekao kako je zadaća Hrvatske vojske da štiti naše granice.

"Težak i emotivan dan za cijelu Hrvatsku. Živi zid izražava sućut obitelji i prijateljima poginuloga hrvatskog vojnika, kao i žaljenje zbog ranjavanja ostale dvojice", kazala je saborska zastupnica Snježana Sabolek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasili su kako je Hrvatskoj vojsci mjesto u Hrvatskoj, a ne u stranim zemljama u kojima "ratuju za tuđe interese".

"Živi zid je jedina politička stranka koja govori o štetnosti sudjelovanja Hrvatske u NATO-ovu savezu. Smatramo da je NATO jedna imperijalistička tvorevina kojoj je cilj porobljavanje drugih naroda i otimanje njihovih prirodnih bogatstva", kazao je Vucelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo