Žestoka svađa u Saboru! / Grmoja vikao: 'Dosta nam je Šeksove udbaške matematike". Jandroković: 'Sram vas bilo...'

'Dosta je nama Plenkovićeve, Kuščevićeve i Jandrokovićeve udbaške matematike', vikao je Grmoja

8.2.2019.
14:56
VOYO logo

Žestoki sukob predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i saborskog zastupnika Mosta Nikole Grmoje izbio je tijekom glasovanja zbog optužbe da je HDZ uništio potpisne liste za referendum. 

Grmoja je tražio riječ kako bi tražio stanku u ime Kluba Mosta, a htio je upozoriti da su navodno uništene potpisne liste za referendum.  "Tražimo stanku da se konzultiramo zbog jednog skandaloznog otkrića jutros na Odboru za Ustav", rekao je Grmoja, a Jandroković ga je prekinuo i rekao da to ne može tražiti i zaprijetio mu opkmenom, na što mu je Grmoja odgovorio da mu je ne može dati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš kolega Miro Bulj je ostao bez mogućnosti glasovanja po točkama, ne dopušta mu se ulazak u Sabornicu jer je tražio stanku kako bi upozorio da je Ministarstvo uprave uništilo kontrolne liste i saborski zastupnici, prije nego je donesen zaključak, ne možemo znati je li istina što tvrdi Ministarstvo o nevažećim potpisima", objašnjavao je Grmoja. 

"Ako smatrate da je u jednoj demokratskoj državi normalno da su uništene kontrolne liste koje je Povjerenstvo izdvojilo, ne znam što reći", upitao je Grmoja Jandrokovića na što ga je on pitao na temelju čega tvrdi da su uništene liste. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković nije dao stanku

"Potvrđeno je od ljudi iz Ministarstva uprave", kazao je Grmoja na što ga je Jandroković pitao postoje li ti potpisi u Saboru i dodao Grmoji da sjedne jer je zlouporabio Poslovnik. 

"Ne dam vam dalje govoriti jer grubo kršite Poslovnik", kazao je Jandrokovići i dodao da ne može dobiti stanku na tu temu. Tada su se počeli derati jedan na drugoga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta je nama Plenkovićeve, Kuščevićeve i Jandrokovićeve udbaške matematike", rekao je Grmoja na što mu je Jandroković odgovorio da se sjedne jer ima dvije opomene, no Grmoja nije prestajao. 

"I Šeksove udbaške matematike isto nam je dosta", vikao je Grmoja, na što mu je Jandroković upirući prstom u njega govorio: "sram vas bilo, nepristojni ste, vrijeđate, sjednite..."Kada su mu počeli dobacivati ostali HDZ-ovci iz kluba, Grmoja se okrenuo prema njima i upitao ih: "Jeste li uništili kontrolne liste?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sram vas bilo"

"Ovo što ste izgovorili je bila sramota za vas, kolega Grmoja. To su bile uvrede i klevete, sram vas bilo", poručio je Jandroković Grmoji, dok mu je on vikao: "To je istina". 

"Da ćete vi mene povezivati s UDBO-om. Sram vas bilo", vikao je vidno iznervirani Jandroković. Onda je u Sabornicu ušao Bulj, na što je Jandroković rekao: "Dajte ovoga maknite van" i njemu poručio "vi ste izbačeni". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimku počinje nakon sat vremena i 24 minuta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo