razlika je u 60 glasova /

Nastavak priče 'kaj bi ti štel bit' iz Oroslavja: U drugom krugu HDZ-ov kandidat i nezavisni zviždač, ankete kažu ovo

Snimka na kojoj Tušek Šimuniću govori "a kaj bi ti štel biti" postala je viralna, a da stvar bude bolja, u drugi krug Šimunić je ušao s Gredičakom

18.5.2021.
18:30
VOYO logo

Žestoka borba za drugi krug bit će u Oroslavju. Ondje gradonačelnik želi biti nezavisni kandidat i zviždač Viktor Šimunić koji je tajno snimao i prokazao HDZ-ovce Žarka Tušeka i gradonačelnika Emila Gredičaka.

Snimka na kojoj Tušek Šimuniću govori "a kaj bi ti štel biti" postala je viralna, a da stvar bude bolja, u drugi krug Šimunić je ušao s Gredičakom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA /

VIDEO/FOTO Tomašević na konferenciju za medije stigao na biciklu: 'Skresat ćemo korištenje službenih automobila'

Image
KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA /

VIDEO/FOTO Tomašević na konferenciju za medije stigao na biciklu: 'Skresat ćemo korištenje službenih automobila'

Tko će zasjesti u fotelju gradonačelnika Oroslavja. HDZ-ov Emil Gredičak i nezavisni Viktor Šimunić šteli bi biti gradonačelnici. Idu u drugi krug, a razlika između njih je samo 60 glasova u korist Gredičaka. Evo što kaže zagorska anketa.

''Vi ste novinari? Da, e onda vam bum rekla za koga nikad ne bi glasala. Za HDZ. Nikad poslije ne volim HDZ kak je Tuđman rekel', ja sam ga na svoje uši čula, nisam tad bila tak gluha, da su penzići stoka sitnog zuba'', rekla je Đurđa Oremuš iz Stubičke Slatine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pa bolje da ne velim da ne snimate kaj ću reći'', kazao je Neven Kraševac dodavši da nije optimističan. 

Još samo nedostaje Žarko Tušek i trojka iz afere Kaj bi ti štel biti bila bi na okupu. Prije nekoliko mjeseci Gredičak i Tušek vrbovali su Šimunića da im pomogne osvojiti vlast u županiji, a zauzvrat da bira funkciju, a snimka je postala viralna.

Četiri mjeseca kasnije, oči u oči u drugom krugu. Šimunić kaže da ga HDZ-ovci u gradu danas ne pozdravljaju, uvjeren je u svoju pobjedu.

''Idemo korak po korak, mislim da je tu još tisuću glasova nezadovoljnih ljudi koji su dali potporu i povjerenje nekom drugom kandidatu. Ja bi htel' pravedniji sustav, a prva stepenica je gradonačelničko mjesto'', rekao je Viktor Šimunić, kandidat za gradonačelnika Oroslavja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gredičak kaže da su razgovori u njegovoj kleti u siječnju bili razgovori o potencijalnoj suradnji i da to nije politička trgovina. Smatra da mu ta afera nije puno naštetila.

''Mislim da sam zadržao broj glasača otprilike koji su mi prije dali podršku. Kad govorimo o lijevom spektru u Oroslavju, ispostavilo se da je SDP puno lošije prošao jer im je Šimunić uzeo'', kazao je kandidat za gradonačelnika Oroslavja Emil Gredičak.

Aktualni gradonačelnik misli da Šimunić već dogovara s HDZ-om i pita se tko mu upoće financira kampanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Digel sam kredit. Ja sam digao 30 tisuća kuna s tim da sam potrošio negdje oko pola'', kazao je Šimunić dodavši da ga sam plaća.

Šimunićeva lista osvojila je 5 mjesta u gradskom vijeću, želi li HDZ formirati većinu u Oroslavju morat će u koaliciju s SDP-om.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo