ISPAD PRED RTL-OVIM KAMERAMA /

Dobili smo šefa Hrvatskih šuma, evo što kaže o izjavi žene i kćeri o vatrogascima nakazama

Na uvrede su danas reagirali i vatrogasci iz DVD-a Šibenik

Katarina Plantak

Katarina Plantak

Nesuđena veterinarka, rođena novinarka, za svaki slučaj buduća ekonomistica

1.8.2024.
9:55
VOYO logo

Vatrogasci u Dalmaciji već se nekoliko dana neumorno bore s vatrenom stihijom koja pustoši sve pred sobom. Naša novinarka Petra Mlačić Vučemilović Jurić izvještavala je jučer s požarišta kod Ićeva kada su do nje došle dvije uznemirene žene i počele vrijeđati vatrogasce nazivajući ih 'nakazama' koje ne rade svoj posao kako treba. Žene nisu birale riječi, žalile su se na način na koji se gasi požar, ali i na ponašanje policije.

"Od ovoliko Krke, nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se doma guši, sve je napravija za ovu državu. Oni ni prstom da maknu! Ni prstom! Nakaze jedne", agresivno je vrištala mlađa žena koja potom okreće kameru na vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su samo neke od uvreda, a cijeli video možete pogledati OVDJE.

Na uvrede su danas reagirali i vatrogasci iz DVD-a Šibenik. Svoju objavu na društvenoj mreži započeli su oznakom #jermismonakaze. Nastavili su da nikoga nisu vrijeđali pa neće ni te dvije "gospođe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj su objavi detaljno opisali svoj dan i sve nadljudske napore koje su činili kako bi spriječili širenje požara i obranili ljude i kuće.

Na kraju su zahvalili svim civilima koji im pomažu. Svoju su objavu završili oznakom #akokopitaimanas50iljada.

Žene s videa su kći i supruga HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma

Žene koje su pred našim kamerama vrijeđale vatrogasce su supruga i kći HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma, Nediljka Dujića. Radi se o Nedi i Anni Dujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kći šefa Hrvatskih šuma, posebno agresivna Anna, zaposlena je u HEP-u već pet godina, stoji na njezinom LinkedIn profilu. Školovala se na dvogodišnjem privatnom studiju u Dubrovniku, a to joj je platila bivša tvrtka u kojoj je radila - Gradski parking Šibenik. Zbog nezadovoljstva plaćom u Gradskom parkingu prešla je na bolje plaćen posao u Elektri, pisao je Šibenski.hr još 2019. godine.

Tko je Nediljko Dujić?

Kći je oca Nediljka predstavila kao nemoćnog čovjeka koji se kod kuće guši u dimu jer premalo vatrogasaca gasi požar, a sve je dao za ovu državu. U stvarnosti se radi o predsjedniku Hrvatskih šuma koji je istaknuti HDZ-ovac. Na čelu Hrvatskih šuma naslijedio je Krunoslava Jakupčića, najpoznatijeg po porukama koje se razmjenjivao s glasnogovornikom vlade Markom Milićem o zapošljavanju Milićevog prijatelja u Hrvatskim šumama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci baš Hrvatske šume često prozivaju zbog nedostatka požarnih puteva.

Osuđen zbog zloupotrebe položaja

Dujić (52) 2016. godine je uvjetno osuđen na šest mjeseci zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Dobio je rok kušnje od dvije godine. Županijsko državno odvjetništvo sumnjičilo ga je da je od 24. listopada 2003. godine do 1. prosinca 2005. godine nezakonito dobivao naknade.

U tom je vremenu bio na čelu Nadzornog odbora Cesta Šibenik i član Skupštine javnog poduzeća Vodovod i odvodnja. Prema optužnici pribavio je 147.000 kuna na ime nezakonito isplaćenih naknada. Osuđen je zbog naknade koju je dobio kao član tijela Hrvatskih cesta, dok je za Vodovod i odvodnju oslobođen krivnje.

Dujić je prije nego je postao šef Hrvatskih šuma 24 godine bio gradonačelnik Skradina. Tamo je vladao u koaliciji sa SDSS-om te je dao asfaltirati cestu do kuće svog zamjenika iz SDSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dujić o incidentu: 'Ništa ne znam'

Mi smo Dujića danas kontaktirali kako bismo dobili njegov komentar na incident koji su mu izazvale kćer i supruga, međutim rekao je kako o tome nema saznanja jer nema struje ni signala.

"Ja o tome ne znam ništa, s prijateljima sam branio kuću. Njih nisam ni vidio, one su otišle. Situacija je cijeli dan i noć bila jako teška, vatra je ušla i u dvorište. Ljudi su spašavali živu glavu, nisu znali hoće li im kuće izgorjeti. Ovdje nemamo struje ni signala. Moram otići do Skradina ili Šibenika pogledati o čemu se radi pa ću onda moći dati izjavu", rekao nam je Dujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Dvije iznervirane žene na požarištu kod Skradina: 'Ovome netko mora stati na kraj'

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo