poziv na subotnji prosvjed / Željka Markić pismom pokušava zaustaviti glasanje o Istanbulskoj konvenciji u Saboru

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Neki od HDZ-ovaca potvrdili su kako su im već pristigli mailovi s pismima. Na prosvjed, kako kažu neki iz stranke, vjerojatno se neće odazvati dužnosnici i istaknutiji HDZ-ovci, iako vjeruju da će tamo biti njihovih članova

20.3.2018.
7:54
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica udruge U ime obitelji, Željka Markić, uputila je pismo pristašama i aktivistima u kojem poziva na prosvjed protiv Istanbulske konvencije, koji bi se trebao održati ove subote u Zagrebu. 

"Izađite na prosvjed protiv Istanbulske konvencije i kontaktirajte saborske zastupnike HDZ-a kako bismo spriječili da tekst Konvencije uopće dođe do Sabora, jer uđe li u saborsku proceduru, bit će prekasno. Unatoč protivljenju dijela HDZ-ovaca, premijer Plenković će uz pomoć zastupnika SDP-a, HNS-a, GLAS-a i SDSS-a imati većinu", navodi se između ostalog u tom pismu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kontaktirajte telefonom i mailom svoje saborske zastupnike, županijske odbore HDZ-a u svojoj županiji i središnjicu HDZ-a i recite im da ne želite ratifikaciju Istanbulske konvencije, koja Hrvatskoj nameće rodnu ideologiju, već tražite provođenje već postojećih zakona za sprječavanje nasilja nad ženama te druge ključne reforme: borbu protiv korupcije, demografsku obnovu, kurikularnu reformu bez ideologije, promjenu izbornog sustava, zaštitu neradne nedjelje…”, stoji u pismu.

Markić ovim potezom pritišće HDZ-ove zastupnike kako bi unutar stranke utjecali na zaustavljanje procesa ratifikacije konvencije. Neki od njih još su jučer potvrdili kako su dobili mailove, piše Jutarnji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od HDZ-ovaca potvrdili su kako su im već pristigli mailovi s pismima. Na prosvjed, kako kažu neki iz stranke, vjerojatno se neće odazvati dužnosnici i istaknutiji HDZ-ovci, iako vjeruju da će tamo biti njihovih članova. U Građanskoj inicijativi 'Hrvatska protiv Istanbulske konvencije' jučer su pak rekli kako su 'uputili javni poziv svima koji se ne slažu s nametanjem financijskih obaveza i rodne ideologije cijelom društvu po diktatu Europske komisije iz osobnog ili nekog drugog interesa'.

"Zabrinjava nas nedemokratsko ponašanje premijera Plenkovića, odnosno činjenica da koristi medijski i javni prostor za nametanje Konvencije te omalovažavanje svih onih koji ne dijele njegovo mišljenje", dodali su iz inicijative. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo