bez komentara /

Zdravko Marić tajanstven oko afere 'Hotmail': 'Nitko iz DORH-a me nije zvao, ne želim ništa prejudicirati'

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Ministar financija tvrdi kako nije involviran u proces s HBOR-om te kako zbog toga ne želi ništa prejudicirati u vezi nagodbe u Agrokoru, a dodaje i kako ga nitko iz DORH-a nije zvao zbog afere 'Hotmail'

21.5.2018.
10:43
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

Ministar financija Zdravko Marić danas je uoči međunarodnog znanstvenog skupa 'Kako poreznim sustavom i poreznom politikom podržati uvođenje eura' prokomentirao situaciju u vezi afere 'Hotmail'. 

"Nitko me nije kontaktirao iz DORH-a u vezi afere s mailovima. Proces u vezi Agrokora gledan iz perspektive gospodarstva, interesa poreznih obveznika i proračuna, u ovom trenutku ne bih komentirao i ulazio u špekulacije i 'što ako' scenarije. U petak smo čuli iz prve ruke da se približavamo trenutku nagodbe, ali očito nisu sve stvari u potpunosti jasne, pa ćemo vidjeti ovih dana gdje smo i što smo", izjavio je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da sve pratimo u smislu svih mogućih efekata, izravnih ili sporednih. Kod predstavljanja svih naših projekcija, vrlo jasno i transparentno prebrojavamo sve potencijalne negativne rizike. Što se tiče izloženosti HBOR-a, krediti HBOR-a koji su odobreni društvima iz koncerna Agrokor, jedni su od rijetkih u kapitalnoj strukturi Agrokora koji su osigurani kolateralima, uz ostale instrumente osiguranja. Ovisno o ukupnom procesu nagodbe, bit ćemo pametniji. Od samog početka se vodi briga i o tim stvarima", rekao je Marić.

Ministar financija tvrdi kako nije involviran u proces s HBOR-om te kako zbog toga ne želi ništa prejudicirati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uloga Vlade i premijera Plenkovića treba se gledati kroz više stvari, a ne samo kroz prizmu jednog segmenta", zaključio je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo