ZDRAVKO MAMIĆ UVJERAVA DA NIJE POBJEGAO IZ BIH: /

'U Međugorju sam, ovo što se piše su budalaštine'

Image
Foto: PIXSELL, Ivica Galovic/PIXSELL

Bosanskohercegovački mediji prvi su objavili ovu senzacionalnu vijest, a ubrzo su i neki hrvatski portali došli do slične informacije

14.11.2018.
18:30
PIXSELL, Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

U srijedu predvečer u medijskom prostoru se pojavila vijest kako je bivši čelnik Dinama i bjegunac pred hrvatskim pravosuđem ZdravkoMamić pobjegao iz Bosne i Hercegovine u Ujedinjene Arapske Emirate.

Bosanskohercegovački mediji prvi su objavili ovu senzacionalnu vijest, a ubrzo su i neki hrvatski portali došli do slične informacije. Spekuliralo se da je po Mamića došao mlađi brat Zoran te da su obojica odletjela iz Mostara za Ujedinjene Arapske Emirate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, uskoro je sam Mamić demantirao pisanje medija. "Nije to istina, evo me u Međugorju. Nigdje nisam pobjegao. Točno je da je moj brat Zoran bio kod mene i vratio se u Emirate, gdje i radi. Ovo što se piše su budalaštine", rekao je Mamić za Avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal Bljesak objavio je fotografije iz Zračne luke Mostar na kojima se vidi ukrcavanje Zorana Mamića u privatni zrakoplov, no brata Zdravka nema nigdje na vidiku.

Strah od izručenja?

Posljednjih dana počelo se spekulirati da bi Mamić na koncu ipak mogao iz Bosne i Hercegovine biti izručen Hrvatskoj. Naime, Vrhovni sud je prihvatio žalbu Uskoka te ukinuo raniju odluku osječkog Županijskog suda, iz srpnja ove godine, da se Mamiću ne odredi istražni zatvor.

Tako će osječki Županijski sud 30. studenog ponovno odlučivati o prijedlogu Uskoka da se bivšem čelniku NK “Dinama” Zdravku Mamiću odredi istražni zatvor u slučaju druge optužnice za izvlačenje novca iz toga kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori bliski istrazi nagađali su kako će u slučaju da sud ovoga puta odredi istražni zatvor Mamiću, Hrvatska moći zatražiti njegovo izručenje, budući je riječ o slučaju koji je uslijedio nakon potpisivanja međudržavnog sporazuma o izručenju s Bosnom i Hercegovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo