Zbog svađe se smrzavaju pored ledenih radijatora

Zbog nesuglasica koje su izbile oko skupljanja novca za pričuvu, kasne radovi na kotlovnici, pa stanari cijelog nebodera na zagrebačkim Ravnicama cvokoću od hladnoće.

13.10.2010.
17:12
VOYO logo

Zgrada u Augustinčićevoj 11 ima više od 60 stanova, a zbog neslaganja oko izdvajanja novca za pričuvu, zimske temperature dočekali su u hladnim prostorijama.

"Imam malo dijete koje ne mogu ostaviti u stanu s upaljenom grijalicom jer me je strah požara. Na sve načine pokušavamo zagrijati stan, no to je nemoguće. Preko noći isključimo grijalicu jer nas je strah da se ne zapalimo, a ujutro se smrzavamo", izjavila je za Večernji list stanarka Vlatka Pandžić Jakšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnica stanara Katica Šveb na rubu je "ludila".

"U potpunosti mijenjamo kotlovnicu, a radovi nisu počeli na vrijeme jer je zgrada dužna 41 tisuću kuna. Morali smo skupiti novac, a kako je teško napraviti kompromis i dogovor među velikim brojem stanara koji žive u neboderu, ne treba posebno objašnjavati", rekla je Katica Šveb te dodala da gospođa Vlatka, koja se žali na hladnoću, nema stvarnu percepciju problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka devetogodišnje djevojčice, koja roditelje dočekuje u hladnom stanu, ipak se ne slaže s tim.

"Mislim da ne postoji velik interes da se radovi na kotlovnici završe brzo jer većina stanara radijatore isključi po zimi kako ne bi plaćali grijanje, a tijekom cijele sezone grijanje se iz nekog razloga gasi u 10 sati navečer pa nam je uvijek hladno", opisala je Vlatka dugogodišnje probleme s grijanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako iz Toplinarstva građane upozoravaju da na vrijeme završe s izmjenom dotrajalih cijevi. Dio zgrada i ovu je ogrjevnu sezonu dočekao nespreman, kaže Silvija Barić iz odnosa s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo