Zbog ovog nećete biti presretni: Meteorolozi otkrili kakvo je ljeto pred nama

Iako je lipanj, kojeg obično karakterizira pravi ljetni ugođaj, pri kraju, čini se kako pravo ljeto još uvijek ne dolazi.

27.6.2014.
7:58
VOYO logo

"Početak srpnja nastavit će s vremenom sličnim do sada, prilično promjenjivim i temperature ne bi bile tako visoke. Treba istaknuti da su pale povećane količine oborina tijekom lipnja i također se predviđa tijekom srpnja i kolovoza nastavak vlažnog vremena", rekao je za RTL je klimatolog Državnog hidrometeorološkog zavoda Krešo Pandžić.

Veliko iznenađenje motriteljima vremena su veće prosječne količine lipanjskih oborina - u Komiži za skoro 500 posto, u Dubrovniku oko 300, Hvaru gotovo 200, te Splitu 81 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nas vikend nas očekuje lijepo vrijeme, ni to ne znači početak dugog toplog ljeta. Već u ponedjeljak stiže novo naoblačenje sa zahlađenjem i kišom.

S promjenjivim i vlažnim vremenom morat ćemo se nositi i u dva udarna ljetna mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak će biti sunčano s malom do umjerenom naoblakom. Lokalni pljusak i grmljavina moguć je ponajprije u gorskim predjelima, unutrašnjosti Dalmacije i na južnom Jadranu. Ujutro je u unutrašnjosti ponegdje moguća magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29 °C, u gorju malo niža.

U subotu nas očekuje mala, a u najzapadnijim krajevima poslijepodne mjestimice i umjerena naoblaka. Vjetar većinom slab, potkraj dana na Jadranu do umjereno jugo. Vrlo toplo. U istom tonu proći će i nedjelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći od nedjelje na ponedjeljak i u ponedjeljak prijepodne na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti, a poslijepodne u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar većinom slab, u nedjelju umjereno jugo i jugozapadnjak, u penedjeljak će okrenuti na sjeverac, na Jadranu na buru i sjeverozapadnjak. Osjetno svježije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo