BURA IZAZVALA KAOS U SPLITU / Zatvorena jedna od glavnih splitskih ulica: Predstavnici tvrtke demantirali da su padali dijelovi konstrukcije s najvišeg nebodera u Hrvatskoj

Image
Foto: Dalmacija Danas Screenshot

Uslijed snažnih udara vjetra po cesti su počela padati stabla, ali i stakla s nebodera

4.2.2023.
20:33
Dalmacija Danas Screenshot
VOYO logo

Zbog jakog vjetra policija je zatvorila oba pravca splitske ulice Domovinskog rata, od križanja s Dubrovačkom do križanja sa Solinskom ulicom. Također, zatvoren je i dio Hercegovačke ulice, pokraj pošte na Kopilici, prenosi Slobodna Dalmacija.

Uslijed snažnih udara vjetra, kako prenose, po cesti su počeli padati predmeti s okolnih zgrada. Prema tvrdnjama nekih građana, radi se o staklima s Dalmatia Towera tj. središnjice OTP banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prometnica je blokirana u 19:10 i biti će zatvorena do daljnjega, a građanima se savjetuje da prometuju zaobilazno preko Mertojaka ili Brda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalmacija Danas je pisala da s nebodera "Dalmatia Towera" padaju dijelovi konstrukcije te da je kaotično i na Spinutu. Tamo je nekoliko stabala palo na prometnicu, a još ih nekoliko prijeti parkiranim automobilima.

Međutim, iz tvrtke su sve demantirali: "Nije istina da s nebodera padaju konstrukcije. Riječ je o građevinskoj ogradi koja se nalazila ispred objekta i koju je orkanska bura srušila na tlo. Također, na Dalmatia Toweru nije slomljeno nijedno staklo već je riječ o građevinskom i staklenom otpadu s gradilišta u dvorištu objekta kojeg je vjetar razlomio. Na Dalmatia Toweru radovi su još uvijek u tijeku i držimo se svih sigurnosnih protokola, no ne možemo utjecati na ekstremne vremenske prilike koje su danas zahvatile Split i Hrvatsku", kazali su iz WestGate Grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stablo je palo u Fra Boninoj, a u blizini Marjanskog tunela pojedina vozila su ugrožena zbog stabala koji bi svaki čas mogli pasti. Kako prenose, splitski vatrogasci su upoznati s ovim problemom i očekuje se njihova rekacija.

Image
OLUJNI VJETAR POHARAO HRVATSKU /

Meteorologinja upozorava da najgore tek slijedi za dijelove zemlje: 'Vjetar neće biti jedini problem!'

Image
OLUJNI VJETAR POHARAO HRVATSKU /

Meteorologinja upozorava da najgore tek slijedi za dijelove zemlje: 'Vjetar neće biti jedini problem!'

Intervencije na području Šibenika

Uslijed olujnih udara bure na području Šibensko-kninske županije zabilježeno je u subotu nekoliko većih intervencija, tako je, prema informacijama Županijskog Centra 112, u Grebaštici potopljena jedrilica, dok je u Šibeniku olujna bura digla limeni krov i bacila ga na krov susjedne kuće. U nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, doznaje Hina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olujni udari vjetra, prema mjerenjima Šibenik Meteo tima, objavljeni na internetu, dosezali su oko 95 km/h u samom centru Šibenika. Naleti orkanske bure osjetili su se i u drugim dijelovima Šibensko-kninske županije pa je tako u unutrašnjosti županije, u Kistanjama izmjeren udar vjetra od 64 km/h, a na otoku Žirje 70 km/h.

Za priobalno područje cijele Dalmacije, Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje ili upozorenje na izuzetno opasno vrijeme s jakim i vrlo jakim vjetrom, mjestimice olujnom burom i udarima vjetra između 65 i 130 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo