ipak ujedinjeno kontra oreškovića? / Završio krizni sastanak u središnjici HDZ-a, Brkić: 'Naravno da podržavam Karamarka'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U središnjici HDZ-a upravo je završio krizni sastanak, nakon kojeg je Milijan Brkić izjavio kako podržava Tomislava Karamarka

6.6.2016.
14:05
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

U središnjici HDZ-a nešto prije 14 sati završio je krizni sastanak, a Karamarko je u stranačkim prostorijama na Trgu žrtava fašizma okupio neke od vodećih ljudi stranke. Kako se doznaje, na sastanku su dogovarali 'rušenje' premijera Tihomira Oreškovića te planirali preslagivanje vladajuće većine.

Nakon sastanka Milijan Brkić, koji je u subotu zatražio od Karamarka da našusti kormilo Vlade i stranke, kazao je kako ipak podržava aktualnog šefa HDZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potres trese HDZ jer je nakon HDZ-ovaca Andreja Plenkovića i Milijana Brkića, protiv Karamarka otvoreno progovorio i njihov doajen Vladimir Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov veteran Vladimir Šeks ranije je jasno poručio da je nacionalni interes da Tomislav Karamarko napusti Vladu.

'Iza nevremena uvijek dolazi bonaca'

Ministar prometa, HDZ-ovac Oleg Butković danas je novinarima, ulazeći u zgradu Vlade, rekao simboličnu rečenicu: "Iza nevremena uvijek dolazi bonaca, to vam mogu reći kao ministar mora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova izjava ne začuđuje, pošto je prošli tjedan bio krizni za hrvatsku politiku, nakon što su potpredsjednici Vlade Božo Petrov i Tomislav Karamarko prvo međusobno jedan od drugog zatražili ostavke, a potom je premijer Tihomir Orešković ostavke zatražio od njih dvojice.

HDZ dao tjedan dana svom šefu za preslagivanje nove većine?

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

(Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbene informacija govore da je HDZ Karamarku dao tjedan dana za preslagivanje nove većine. Ukoliko ne uspije, odreći će ga se, u nadi da će opstati na vlasti, jer je upravo šef HDZ-a neprihvatljiv za potencijalne partnere. 

Premijer Tihomir Orešković je, pak, odlučio ne otići, premda se nije javno izjasnio o Karamarkovom zahtjevu za njegovom ostavkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući scenarij o kojima razmišlja Karamarko

Karamarku je cilj pokušati opoziv Oreškovića prije zakazanog izglasavanja o povjerenju njemu, koje bi se trebalo izglasavati 18. lipnja.

O tome bi prvo trebala raspravljati Vlada te na taj zahtjev odgovoriti u roku od osam dana. Kako bi se spasio, sve što Orešković treba učiniti u ovom trenutku jest ne sazvati sjednicu Vlade te tako odgoditi odlučivanje o vlastitoj sudbini prije nego što se bude odlučivalo o Karamarkovoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko još može srušiti Vladu tako da povuče HDZ-ove ministre iz Vlade.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo