Ostao dužan milijune /

Završena potraga za nestalim zagorskim poduzetnikom: nagomilao dugove pa pobjegao u inozemstvo

Image
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Povratak nekoć moćnog zagorskog poduzetnika Božidara Gorupa osim obitelji najviše su iščekivali brojni dužnici koji od njega potražuju milijunske iznose

17.11.2017.
11:06
Matija Topolovec/PIXSELL
VOYO logo

Božidar Gorup, vlasnik poslovnog carstva kojim je postao prvi zagorski milijarder, vratio se u Hrvatsku nakon što se za njim tragalo dvije godine. Poslednji je put viđen 19. siječnja 2015. u Tomaševcu kraj Klanjca. Najprije se mislilo da je otišao u Katar na Svjetsko rukometno prvenstvo (jer je kupio kartu za Dohu), no nakon što dva tjedna nije bilo ni traga ni glasa od njega obitelj je prijavila nestanak, donosi Jutarnji list.

Po njega je u inozemstvo išao brat Damir. Gorupov povratak osim obitelji najviše su iščekivali brojni dužnici koji od njega potražuju milijunske iznose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je da je nakon toga odletio u filipinsku prijestolnicu Manilu. Međutim, hrvatska policija nije uspjela riješiti problem s Filipinima

Vlasnik tvrtke Gorup nagomilao je dugove. 2012. je postao prvi zagorski milijarder zahvaljujući bavljenju trgovinom, poljoprivredom i obnovljivim izvorima energije. Gorup je, naime, ostvario milijardu kuna prihoda u 2012., donosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među najvećim Gorupovim vjerovnicima su njemački farmaceutski div Bayer, koji potražuje čak 28 milijuna kuna, te Petrokemija kojoj su ostali dužni gotovo 38 milijuna kuna. Gorup 16,9 milijuna kuna duguje tvrtki Pioneer sjeme te 31,9 milijuna kuna tvrtki Syngenta Agro. U predstečajnoj nagodbi je i njegova tvrtka Gorup stočarstvo za uzgoj svinja, koja je unatoč prihodima od 85,28 milijuna kuna završila u minusu od 5,45 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo