BROJNI PROBLEMI U ZET-U / Zastupnik Petek: 'Bandić donira autobuse HDZ-ovcima, a sam ZET ih nema dovoljno'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Jedna od glavnih pritužbi putnika su nefunkcionalne linije

25.10.2018.
16:45
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradski zastupnik Renato Petek u četvrtak je upozorio na probleme u organizaciji rada u ZET-u te kompetenciji onih koji njime upravljaju što se očituje na primjerima neispravnih autobusa sa starim gumama, nedostatka kontrola i nefunkcionalnosti autobusnih linija na kojima autobusi redovito preskaču termine voznoga reda. 

Jedna od glavnih pritužbi putnika su nefunkcionalne linije gdje se autobusi ne drže voznog reda zbog čega nastaju gužve, a takvi problemi nastaju zbog nefleksibilnosti dispečera, rekao je Petek (Naprijed Hrvatska - Progresivni savez) na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se na kvalitetu i odgovornost kontrola, inspekcija i službi koje na zagrebačke ceste stavljaju tehnički neispravne autobuse koji se često kvare te istrošene gume za koje smatra da nisu bile izmijenjene, a ugrožavaju sigurnost putnika. Uz to, čudi ga odluka o doniranju autobusa. 

"Prošli je tjedan gradonačelnik Bandić donirao tri autobusa HDZ-ovim gradonačelnicima iz Drniša, Benkovca i Korčule. S druge strane, sam ZET ih nema dovoljno", izjavio je Petek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Zagreb nije metropola samo po svom broju stanovnika, već ga takvim čini i razina javnih usluga za njegove stanovnike i goste. Jedna od takvih je usluga i organizacija javnog gradskog prijevoza. A ta kvaliteta usluga je nažalost još samo čežnja", zaključio je Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo