Ostali bez domova / Zastupnik od Bandića traži da omogući stanove potrebitima: 'Mora pokazati odgovornost'

Image
Foto: PIXSELL

Naveo je da Grad Zagreb kao vlasnik upravlja s 4886 svojih stanova

1.4.2020.
12:41
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak u srijedu je od gradonačelnika Milana Bandića i Zagrebačkog holdinga zatražio da pripreme popis gradskih stanova u koje se mogu useliti sugrađani koji su ostali bez domova nakon potresa. 

"Zagrebački HNS traži od gradonačelnika da, zajedno s izradom hitnog rebalansa gradskog proračuna i konkretnih mjera za obnovu Zagreba, pripremi i detaljan popis svih stanova kojima je vlasnik Grad Zagreb, uključujući i Zagrebački holding, a koji se mogu žurno dati na korištenje građanima Zagreba koji su nakon potresa ostali bez domova", istaknuo je u priopćenju Stojak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je da Grad Zagreb kao vlasnik upravlja s 4886 svojih stanova, te s još 1878 stanova u naselju Sopnica-Jelkovec i 310 stanova u stambenom naselju Podbrežje, a kojima je vlasnik Zagrebački holding.

"U ovome trenutku, nakon što su u potresu deseci i deseci naših sugrađana ostali bez svojih stanova i kuća, bilo da su im toliko uništeni da su nepodesni za daljnje stanovanje ili privremeno ne smiju koristiti zbog nesigurnosti, očekujem od gradonačelnika da zajedno s izradom hitnog rebalansa gradskog proračun i detaljne revizije svih planiranih programa, kako bi se na razini grada osiguralo što je moguće više financijskih sredstava za obnovu Zagreba, obavezno pripremi i detaljan popis i prijedlog gradskih stanova koje će staviti na raspolaganje i korištenje svim našim ugroženim sugrađanima.“, rekao je Stojak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradonačelnik Zagreba u svakome trenutku mora pokazivati odgovornost i razboritost, pogotovo sada, te svojim prijedlozima i odlukama iskazati razumijevanje za tešku situaciju u kojoj se našli mnogi Zagrepčani i grad kojem je na čelu. Očekujem od njega da sve gradske stanove koje je moguće stavi na raspolaganje i korištenje sugrađanima koji su ostali bez svojih domova", poručio je Stojak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo