Barba Luka 'zapeo' u Japanu s Vesnom Pusić!

Problemi u zračnom prometu utječu i na politički život zemlje i aktivnosti domaćih dužnosnika.

18.4.2010.
12:15
VOYO logo

Šef Sabora Luka Bebić, zajedno s HNS-ovom zastupnicom Vesnom Pusić te zastupnikom SDP-a Mirandom Mrsićem, boravio je u višednevnom posjetu Japanu, a u Hrvatsku su se trebali vratiti u subotu, no let je bio otkazan.

Ipak, kako piše Novi list, saborsko izaslanstvo kasno u subotu navečer uspjelo je pronaći rješenje i poletjeti prema Istanbulu, a kako će dalje prema Hrvatskoj još nije odlučeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vulkanska prašina utječe i na aktivnosti ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića. On se je u utorak u Zagrebu trebao ugostiti svog kanadskog kolegu Lawrenca Cannona. Međutim, Kanađanin je također bio prisiljen odgoditi dolazak u Hrvatsku. No, da hrvatski političari nisu usamljeni u svojim putešestvijama pokazuje primjer njemačke kancelarke Angele Merkel. Ona je odradila čitavu odiseju po europskim zemljama, jer je na povratku iz SAD-a avion koji je išao za Njemačku zbog prašine sletio u Lisabonu. Tamo je prenoćila, te je u subotu rano ujutro avionom iz Lisabona došla u Rim. Nakon toga je autobusom otišla do sjevernotalijanskog grada Bolzana, odakle će u nedjelju autobusom krenuti u svoju domovinu. Zbog toga je Merkelica otkazala dolazak na pogreb poljskog predsjednika Kaczynskog.

arti-201004170236006Put u Poljsku otkazali su i hrvatski predsjednik Ivo Josipović i njegov prethodnik Stjepan Mesić, potom američki predsjednik Barack Obama, švedski kralj Carl XVI Gustaf, finska predsjednica Tarja Halonen te španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero i kralj Juan Carlos I.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izaslanstva Egipta, Makedonije, Indije, Japana, Južne Koreje, Meksika, Novog Zelanda i Pakistana su također otkazala planove da nazoče državnom pogrebu. Predsjednik Češke Vaclav Klaus odlučio je pod svaku cijenu stići na pogreb, pa će prvo putovati vlakom, a potom će na sjeveru svoje države presjesti u automobil, kako bi stigao na vrijeme.

Prethodni članci:

arti-201004180044006 arti-201004170048006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo