'Neudavače' / Zanimljivo predavanje rektora Borasa o odlasku mladih’: 'Muški se vrate, a cure, evo, nemojte mi zamjeriti...'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Pohvalio se novim, 420. plasmanom na jednoj od listi svjetskih sveučilišta, ali najzanimljviji dio njegova govora ipak je nastupio kada je počeo pričati o mladima koji odlaze iz Hrvatske, a posebice djevojkama

27.4.2018.
11:00
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Na Sveučilištu u Zagrebu dodijeljene su sveučilišne stipendije u kategorijama izvrsnosti, nastavničkih STEM smjerova, stipendije za uspješne sportaše i studente slabijeg socioekonomskog statusa, a na manifestaciji je govor održao i rektor Sveučilišta, Damir Boras.

U govoru je pozdravio sve prorektore, prodekane i stručne službe, a potom se s nekoliko riječi obratio i dobitnicima sveučilišne stipendije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim da uživate u studiranju, dolaženju na studij, da uživate u poslu zbog kojeg ste izabrali studirati to što studirate i da vam studentski dani prođu u jednom lijepom okruženju. Mi smo ovdje prvenstveno zbog vas, bavimo se znanstvenim radom, ali jako je važno da se možemo družiti s vama, da vi primate naše iskustvo i nađete smisao života", rekao je Boras u uvodnom obraćanju studentima.

Osvrnuo se na dugačku tradiciju, uspjehe Sveučilišta u Zagrebu te se pohvalio novim 420. plasmanom na jednoj od listi svjetskih sveučilišta, a u tom se kontekstu dotaknuo i, kako kaže, “medijskih dezinformacija”. Ipak, najzanimljviji dio njegova govora ipak je nastupio kada je počeo pričati o mladićima i djevojkama koji odlaze iz Hrvatske, prenosi portal Srednja.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo da uživate i da svoj život, koliko je god moguće, planirate u Hrvatskoj. Da, treba otići van, treba neku specijalizaciju, treba dobiti iskustvo Europe, ali vratiti se natrag. Ako pogledamo tko radi primjerice na engleskim sveučilištima, 80% na projektima rade mladi ljude iz istočne i jugoistočne Europe. To smo mi. Dobiju se nešto veće plaće, a poslije se možda i vrate doma. Muški se vrate, a cure, evo, ima ih jako puno, nemojte mi zamjeriti, vrate se s 35-40 godina, neudane i bez djece. To su stvari na koje treba misliti u životu", istaknuo je Boras nakon čega je nastao žamor među prisutnima u dvorani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo