JOSIP GRIVEC /

Zamjenik Matije Posavca: 'Ako nema pravomoćnu presudu može se kandidirati za župana i po mojoj procjeni dobit će izbore'

Tko će se kandidirati to ćemo vidjeti kad se izbori raspišu, tvrdi Grivec

13.9.2021.
19:10
VOYO logo

Nakon ostavke Matije Posavca na dužnost međimurskog župana, taj kraj nakon samo 4 mjeseca čekaju izvanredni izbori. Do njihove provedbe Županiju će voditi dosadašnji zamjenik župana Josip Grivec.

Prema Zakonu o lokalnim izborima, novi bi se izbori trebali raspisati u roku od 90 dana. Podsjetnik, Matija Posavec je na proteklim svibanjskim lokalnim izborima pobijedio u prvom krugu s premoćnih 65 posto glasova. Sastav Županijske skupštine ostaje isti, a u njoj i dalje veliku većinu ima upravo Nezavisna lista Matije Posavca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reporter RTL-a Boris Mišević razgovarao je s Josipom Grivecom koji je preuzeo vlast u Međimurskoj županiji.

Image
Što je komu sredio i kako? /

RTL doznaje detalje tek otvorene istrage Matije Posavca - kako su tekli dogovori oko poslova i mita?

Image
Što je komu sredio i kako? /

RTL doznaje detalje tek otvorene istrage Matije Posavca - kako su tekli dogovori oko poslova i mita?

"Nisam razgovarao s gospodinom Posavcom, ostavio mi je na stolu jedno prijateljsko pismo, ali s određenim željama. Dugo skupa funkcioniramo, ovo je treći mandat kako smo u koaliciji kao stranke, a meni drugi mandat kao zamjenika župana", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što je pisalo u pismu, kazao je da su pisale najbolje želje te da je Posavec uvjeren da neće biti problema.

"Imamo izvrsne službe i djelatnike, tako da sasvim sigurno se usuđujem reći neke stvari idu po inerciji", kazao je.

Komentirao je i fenomen da je Posavec priznao krivnju, a ljudi ga podupiru.

"To je razumljivo jer je on uvijek bio pristupačan, empatičan, normalan. Nikad nije izigravao nekakvu veličinu. Taj dio ne bih komentirao, vidjeli ste i sami da u Međimurju ne vjeruje itko da je to mito kao mito jer njemu i kao osobi i po obiteljskom odgoju to sasvim sigurno ni ne treba. Ja bih rekao da se radi o spletu nesretnih okolnosti", kazao je Grivec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i hoće li se on kandidirati za novog Međimurskog župana.

"To je sad malo prebrzo takvo pitanje. Matija Posavec ako nema pravomoćne presude se može kandidirati i dobit će izbore po mojoj procjeni. Tko će se kandidirati to ćemo vidjeti kad se izbori raspišu. Njih raspisuje Vlada, Međimurska županija i naše službe su poslale dopis kojim se Vladi urudžbira da je Posavec dao ostavku i dalje je stvar Vlade kada će se raspisati izbori i kada će se održati", kazao je Grivec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike