Briga za pse /

Zaljubljenik u avanturu: Kutinjanin napustio sve i otišao čuvati haskije na -40

Image
Foto: Facebook/Ivan Romić

Mjesto u Finskoj gdje će boraviti poznato po polarnoj svjetlosti i temperaturama koje sežu do -40 stupnjeva

14.11.2017.
11:08
Facebook/Ivan Romić
VOYO logo

Kutinjanin Ivan Romić do travnja 2018. boravit će u Inari na sjeveru Finske gdje će se brinuti o 150 haskija te ih svakodnevno voditi na izlete saonicama, piše 24sata

"To je svakako jedan od najzahtjevnijih poslova koji postoje, no definitivno još jedno zanimljivo poglavlje u životu koje moram ispuniti", kazao je ovaj profesionalni rafter i zaljubljenik u avanture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Inari je mjesto poznato po mnogo polarnog svjetla, polarnim temperaturama koje sežu do -40 Celzijevih stupnjeva te polarnim mrakom koji traje cijeli prosinac i siječanj. 

"Imam sedam timova od ukupno 150 haskija. Treniramo ih za utrke jer se vlasnik firme natječe, ali radimo i izlete s turistima. Trenutačno je temperatura na sjeveru Finske -15 stupnjeva, ali u prosincu i siječnju spustit će se do -40", rekao je Romić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan je inače i višestruki svjetski prvak u kickboxingu i prvak države u boksu, koji se nakon teške ozljede prestao baviti sportom. Upisao je i završio Prometni fakultet, tijekom čijeg je studija radio mnoštvo poslova, da bi na kraju dao otkaz i krenuo u potragu za novim poslom. Ali ovog puta si je obećao kako neće raditi posao u kojemu ne uživa. Postao je vodič u avanturističkom turizmu, a kasnije se odlučio i profesionalno baviti raftingom u Norveškoj, nakon čega je boravio na Borneu, a proveo je neko vrijeme s nekoliko plemena u džunglama daleko od oka civilizacije. Nakon Finske, vratit će se na nekoliko mjeseci u Hrvatsku, a već sljedeće zime dogovorio je posao rafting vodiča u Indiji i Nepalu, piše 24sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo