ČUDAN NATJEČAJ /

Žalac dala posao od 13 mil. kn firmi koja je 64 dana bila u blokadi i ima jednog zaposlenog!

Image
Foto: Pixsell

Prošle godine sporna firma imala je 274.000 kuna ukupnih prihoda te dobit od 800 kuna, a nema ni web stranicu

17.7.2019.
15:20
Pixsell
VOYO logo

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova sredinom lipnja 2018. raspisalo je natječaj za nabavu cjelovitih i funkcionalnih programskih rješenja informacijskih sustava za strateško planiranje i upravljanje razvojem koje sadržava registar projekta, a na njega se javio samo jedan ponuditelj i - dobio posao.

Kako piše Telegram, vrijednost nabave procijenjena je na 12 milijuna i 991 tisuću kuna plus PDV, a zajednica ponuditelja bile su tvrtke Ampelos d.o.o. i InfoDom d.o.o. Ponudili su isporučiti traženo za 16.238.750 kuna s PDV-om, i ministarstvo koje vodi Gabrijela Žalac to je prihvatilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Ampelos d.o.o., koji se prijavljuje na prvom mjestu ponuđača, tvrtka koja ima jednog zaposlenog, u godini prije imala je ukupne prihode 274.000 kuna te dobit 800 kuna, a nemaju ni web stranicu. Tvrtka je pritom dugo (64 dana!) bila u blokadi.

Obaviti posao ove vrste u mjesec dana sporno je samo po sebi, ali možda i izvedivo. No zanimljivost cijele priče s natječajem jest i u činjenici da je direktor tvrtke Ampelos d.o.o. je Marko Jukić. Svojedobno je bio zaposlenik u tvrtki Micro projekt, kojoj je ministarstvo Gabrijele Žalac 2017. dalo posao razvoja IT platforme za strateško upravljanje, vrijedan oko 10 milijuna kuna. I za to pritom nije proveden postupak javne nabave, navodi Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo