ZAGONETNA LETJELICA / Zagrepčanka objavila fotografije, tvrdi da je našla komadić drona: 'Pao je na terasu. Priča se da ih ima po cijelom Jarunu...'

Image
Foto: Facebook

'Danas sam išla prostrti rublje na balkonu i primijetila sam taj fragment. Na zadnjem sam katu, terasa je na samoj zgradi, iznad sebe imam samo nebo, to je palo odozgo", kazala je stanarka zagrebačkih Srednjaka

14.3.2022.
19:32
Facebook
VOYO logo

Nakon što je u četvrtak navečer na zelenu površinu u blizini Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu pala bespilotna letjelica sovjetske proizvodnje, duga oko 14 metara i teška oko šest tona, javnost i dalje nema odgovora na ključna pitanja: otkud je stigla, tko ju je i s kojom namjerom lansirao, je li bila u izviđačkom ili borbenom letu, je li uočena na radarima i zašto nisu reagirali protuzračni sustavi te je li Zagreb bio krajnji cilj ili meta letjelice.

Danas je premijer Andrej Plenković potvrdio da je na letjelici bila neka vrsta bombe, odnosno eksploziva, ali da i dalje traje istraga nakon koje bi se trebao ''složiti mozaik'' ovog zagonetnog događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREMIJER POTVRDIO /

Plenković: 'Da, na letjelici je bila neka vrsta bombe, odnosno eksploziva'; Progovorio je i o drastičnom poskupljenju goriva

Image
PREMIJER POTVRDIO /

Plenković: 'Da, na letjelici je bila neka vrsta bombe, odnosno eksploziva'; Progovorio je i o drastičnom poskupljenju goriva

'Susjed kaže da je eksplodirala u zraku'

U međuvremenu, na Facebooku se oglasila jedna Zagrepčanka koja živi u zgradi udaljenoj oko 600 metara zračne linije od mjesta događaja i tvrdi da je na svome balkonu pronašla komadić letjelice.

"Komadić letjelice koja je pala na moju terasu udaljenu 600-700 metara od mjesta pada na Jarunu. Nazvala sam policiju te su brzo došli. Susjed kaže da je letjelica eksplodirala u zraku. Zaista rat i ratne igre nikad nisu dovoljno daleko. Zaustavite taj ludi, besmisleni rat i stradanja. Kome ovo uputiti? Eh…", napisala je Anđelka Grubišić-Čabo na Facebooku objavivši i slike nagorjelog komada metala za koji smatra da je dio bespilotne letjelice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Podosta sličnih dijelova ima po cijelom Jarunu'

Ona živi na zadnjem, 21. katu nebodera u Ulici braće Domany na zagrebačkim Srednjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas sam išla prostrti rublje na balkonu i primijetila sam taj fragment. Na zadnjem sam katu nebodera, terasa je na samoj zgradi, iznad sebe imam samo nebo, to je palo odozgo", kazala je za RTL.hr.

Pronađeni predmet, dug oko 15 centimetara, predala je policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je nagorjeli metalni dio. Priča se da podosta sličnih dijelova ima po cijelom Jarunu. Susjed, koji je inače radio s eksplozivima, komentirao je da je nešto moralo eksplodirati u zraku s te letjelice", kazala je ova Zagrepčanka.

Predmet je, kaže, pronašla tek danas jer prethodnih dana nije izlazila na terasu na kojoj inače suši oprano rublje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo