zanimljivo pravilo / Zagrepčanka doživjela šok: Kontrol je u tramvaju tražio kartu za - kofer!

Image
Foto: Željko Lukunić/Pixsell

'Unosilo se zaista svašta. Primjerice, čitavi ormari, čak i brodski podovi. Zato je i uvedeno plaćanje dodatne karte'

27.7.2018.
13:58
Željko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Jedna je putnica prepričala zanimljivu situaciju u kojoj se našla u tramvaju.

"Nije mi ništa bilo jasno. Kakva sad karta za kofere? Stalno putujem i nikad nisam plaćala dodatno za svoju torbu", nedavni doživljaj s Glavnog kolodvora prepričala je za Večernji list studentica Magdalena Bašić, koja se nakon godišnjeg na obali vratila doma s tri kovčega s kotačićima. Bio je s njom i njezin Bong, mješanac za kojeg je, prepričava, kao i za sebe, kupila kartu od četiri kune. Nakon nekoliko stanica, u tramvaj je ušla kontrola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražili su karte, koje sam im ja i dala, a onda me pitali gdje mi je treća. Nisam shvaćala jer u tramvaju bili smo pas, ja i još nekoliko ljudi, ali poprilično udaljeni od nas", prepričava studentica.

"Gospodična, kartu za torbe, rekao mi je jedan od kontrolora, a ja sam i dalje mislila da se šali", kaže Magdalena Bašić, kojoj su djelatnici ZET-a zatim pojasnili da u slučaju prevoženja prtljage koja zauzima dodatna mjesta u tramvaju mora platiti i smještaj torbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustili su je, kaže studentica, bez kazne, ali i upozorili da “ubuduće pazi na pravila”. Koja?

Ova pravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijena za pojedinačne karte za jedno putovanje tramvajem i autobusom za prijevoz ručne prtljage ili pasa čiji vlasnik ima propisanu veterinarsku ispravu u jednoj zoni iznosi u dnevnom prometu deset kuna, a u noćnom 15 kuna. Skije i ručna prtljaga manjeg obujma i težine te ručne transportne kutije s kućnim ljubimcima koje putnik drži u ruci ili na krilu i ne zauzimaju posebno mjesto, prevoze se besplatno", stoji u cjeniku za prijevoz putnika i prtljage u javnom prometu na području grada Zagreba, koji je ZET donio prije dva i pol tjedna.

Dražen Jović iz Sindikata Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb, pak, kaže da ovo pravilo postoji već neko vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unosilo se zaista svašta. Primjerice, čitavi ormari, čak i brodski podovi. Zato je i uvedeno plaćanje dodatne karte. Nitko, međutim, nikad nije platio kaznu jer nije kupio kartu za putni kovčeg. Nezahvalno je govoriti ovako napamet, ali gospodičnu su kolege možda upozorili jer je stajala na prolazu ili slično, ne vjerujem da je bilo nešto drugo", rekao je Dražen Jović.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo