GPZO ili Međimurje-plin /

Je li naglo zahladnjenje ubrzalo odluku o opskbljivaču plinom? 'Fućka mi se za 10 centi'

Zagrepčane smo pitali jesu li odlučili tko će im biti opskrbljivač plinom

17.9.2024.
17:37
VOYO logo

Zagrepčanima je ostalo malo manje od tjedan da izaberu opskrbljivača plinom, a niske temperature već su pokucale na vrata. U Zagrebu, ipak, sezona grijanja još nije počela.

"Doma imam dobru izolaciju pa ne treba. Mora baš dobro zahladiti da bih palio, a nisam baš zimogrozan. Jedva sam čekao ovo vrijeme", rekao nam je jedan Zagrepčanin u anketi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje, je li već odabrao opskrbljivača plina, kaže da nije ni znao kako postoji mogućnost izbora.

"Nemam pojma, ne znam uopće da mogu birati. Mislim da će ostati kako je do sada jer je manje više sve funkcioniralo", rekao je te dodao da ne zna kada je rok za donijeti odluku. "Nemam pojma brate, ne znam gdje kopaš ta pitanja", našalio se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, od početka listopada tvrtka Međimurje-plin opskrbljivat će Zagreb, Veliku Goricu i Zaprešić. Svi koji žele ostati u Gradskoj plinari Zagreb-Opskrba (GPZO), do 23. rujna moraju predati svu potrebnu dokumentaciju ukoliko žele plaćati plin 10 centi manje po megavatsatu. Gradska plinara je, naime, ponudila nešto nižu cijenu u nadi da će zadržati kupce.

Image
IMAMO DETALJE /

Ide sezona grijanja, uskoro treba prelomiti. Gradska plinara ili Međimurje plin?!

Image
IMAMO DETALJE /

Ide sezona grijanja, uskoro treba prelomiti. Gradska plinara ili Međimurje plin?!

"Nisam išao u Plinaru. Ne da mi se niti ići. Baš me briga koji će biti, meni je svejedno. Fućka mi se za ovih deset centi. Sigurno neću ići nešto tražiti, potpisivati…", kazao nam je drugi građanin.

Treći sugovornik još uvijek nije odlučio, ali napomenuo je da razmišlja o promjeni. Kaže da ne bi odabrao GPZO. "Ponuda koju su sada napravili izgleda malo smiješno. Mogli su inicijalno napraviti da zadrže kupca. Sada rade ponudu s manjom cijenom kako bi zadržali svoj posao. Tako se o kupcu trebalo razmišljati na početku, a ne kad su već izgubili posao. Sve ovisi o mom džepu. Gledat ću za svoj najbolji interes. Ako mi netko nudi bolji ugovor ili bolju cijenu, odabrat ću njega. Na kraju dana, ja sam svoj novac moram zaraditi i potrošiti na računu", objasnio je.

Isto anketi Net.hr-a pitali smo vas kojeg ćete opskrbljivača plinom odabrati, a rezultati su pokazali da još uvijek ima dosta neodlučnih građana. U blagoj prednosti bila je GPZ Opskrba, za koju se, prema rezultatima naše ankete, odlučilo 37 posto čitatelja. Nešto manje od trećine (31 posto) izjavilo je da će prihvatit Međimurje-plin, dok je 31 posto čitatelja odgovorilo da još nisu donijeli odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U anketi možete još uvijek sudjelovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo