AGRESIVNA KAMPANJA /

Zagrebačka burza potvrdila! Tajkun iz Srbije želi Kraš: Potrošio najmanje 90 milijuna kuna na dionice

Image
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Kupio je 60 tisuća dionica i zbog njegova trgovanja cijena dionice Kraša "skočila" je na 850 kuna, što je 20 posto viša cijena no 24 sata ranije

18.9.2019.
15:19
Tomislav Miletić/Pixsell
VOYO logo

Nebojša Šaranović, jedan od najpoznatijih srpskih poduzetnika u čijem je vlasništvu ciparska grupacija Kappa Star Limited, u regiji najpoznatija po Jaffa keksima potvrđen je kao kupac dionica Kraša, što znači da su navodi kako svim silama želi većinski udio u toj hrvatskoj kompaniji točni.

Njegova je kompanija putem skrbničkog računa RBA Austrija prešla pet posto vlasništva Kraša, što je potvrdila Zagrebačka burza. Točnije, kupio je 60 tisuća dionica te potrošio minimalno 90 milijuna kuna. A zbog njegova trgovanja, cijena dionice Kraša "skočila" je na 850 kuna, što je 20 posto viša cijena no 24 sata ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, teško je dokučiti njegovu ekonomskiračunicu ako se zna da su do sada iz Mesne industrije braće Pivac i Kraš-Esopa dolazile poruke kako neće prodavati svojih zajedničkih 51 posto dionica s pravom glasa.

Također, budući da Kappa Star u svom portfelju ima i kompanije Avala ada, Umka, Papir Servis, te Geomašinu, koje se bave proizvodnjom wc papira, salveta, maramica ili, pak, novinskog papira, koje godišnje uprihode oko 200 milijuna eura, ne čudi da Šaranovića na srpskom tržištu zovu "kraljem papira".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Nebojša Šaranović je bio i jedan od najbližih suradnika tajkuna Miroslava Miškovića s kojim je, kako pišu srpski mediji, osnovao najvećesrpskodruštvo Delta Holding koje posluje na tržištima Srbije, BiH, Crne Gore, Albanije, Europske Unije, Rusije i Švicarske...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo