Veliki problemi / Zagreb na udaru olujnog vjetra! Policija izdala upozorenje: 'Ne izlazite iz kuće ako baš ne morate!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Jak vjetar stvara velike probleme u metropoli. Cijelu noć udari vjetra u Zagrebu bili su oko 70 km na sat.

13.5.2019.
7:05
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Poštovani čitatelji, šaljite nam fotografije nevremena iz svoga grada na mail adresu vijesti.hr@rtl.hr

Policija uprava zagrebačka (PUZ) u ponedjeljak je zbog jakog i olujnog vjetra na području grada Zagreba i Zagrebačke županije objavila upozorenje u kojem preporuča građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Olujni vjetar poharao Zagreb: Čupao drveće, prometne znakove, nosio krovove, ozlijeđeno dvoje ljudi

Image

Olujni vjetar poharao Zagreb: Čupao drveće, prometne znakove, nosio krovove, ozlijeđeno dvoje ljudi

"Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučamo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za pomoći nazovite na žurni broj 112", stoji u upozorenju PUZ-a građanima Zagreba i zagrebačke županije.

 Jak na mahove i olujni vjetar puše u Zagrebu od nedjelje navečer, a na ulicama Zagreba praktički u svim dijelovima grada mnogo je polomljenih grana stabala, razbacanih kanta za smeće ili drvenih štandova, ponegdje su potrgani semafori, a intervencijske službe i vatrogasci su na terenu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zagreb navode da su od jučer poslijepodne do ranih jutarnjih sati odradili 140 intervencija i radi se na njih još 20.

Na Prisavlju je u smjeru Savske stablo palo preko ceste i blokiralo promet. Jedno stablo palo je na cestu na Knežiji. Na Ferenščici je vjetar otpuhao krov sa zgrade. Na Maksimiru je stablo palo na tramvajske tračnice. U Zvonimirovoj je sa zgrade na tramvajske tračnice pao veliki plakat. Širom grada dolazi i do kraćih tramvajskih zastoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

Stabla i grane na cestama

Mnoge prometnice širom grada zakrčene su odlomljenim stablima i granama pa je promet otežan, a vozači se pozivaju na oprez. 

U tijeku je normalizacija prometa na linijama 1, 9 i 17 te Maksimirskom cestom.

Autobusne linije 102, 133, 138, 139, 140, 142,143, 227 i 232 privremeno ne prometuju zbog uklanjanja stabala s prometnice.

Vremenske neprilike usporavaju promet te autobusne linije 121, 123, 137, 208 i 223 odstupaju od reda vožnje.

​Sljemenska cesta zatvorena je za sav promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

Gradonačelnik sazvao hitne službe

Gradonačelnik Milan Bandić sazvao je koordinaciju hitnih službi, a s predstavnicima resornih interventnih službi održat će koordinaciju aktivnosti u Holding centru, 4. kat Autobusnog kolodvora, Av. Marina Držića 4, u 7.30 sati. 

Za dojave o poteškoćama uzrokovanih vremenskim neprilikama, koje se odnose na komunalnu i prometnu infrastrukturu, otvorena je besplatna linija 0800 818 919.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo