ne vjeruju velikim strankama /

Izbori bez HDZ-a i SDP-a: Zagorska sela jedno je od rijetkih područja u Hrvatskoj koje nije stranački obojeno

I dok se lome koplja za velike gradove - u Hrvatskoj, vjerovali ili ne, ima i mjesto koje ne zna za stranačke podjele. Dugogodišnjeg načelnika bez protukandidata, zamjenjuje načelnica i opet bez protukandidata

26.3.2017.
18:58
VOYO logo

S lijeve strane Sutle razasuta su Zagorska sela. To je zapravo općina s manje od 1000 stanovnika, a čini je čak 13 sela. 

Tamošnji bregi u 18. stoljeću u Zagreb ispratili biskupa Juraja Branjuga, a dva stoljeća prije i Matiju Gupca. Iako su obojica na neki način vodili politike, iza njih nije stajala stranka, kao ni iza sadašnjeg nacelnika, koji je na vlasti punih 16 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postao sam gradonačelnik s 54, sad imam 71 godinu. Ja sam najdugovječniji nezavisni načelnik općine u Hrvatskoj", kaže nam aktualni načelnik Željko Kodrnja.

Nije da na njegovo mjesto nisu pucale i velike stranke, no Kodrnja, kažu njegovi sumještani, nije pucao ćorke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnjih 16 godina najviše se investiralo u infrastrukturu i mlade. iz EU fondova povučeno je oko 300 tisuća eura, no to je, kaže načelnik - volonter - tek početak.

Na lokalnom su se mostu koji spaja Sloveniju i Hrvatsku često naslikavali ministri i predsjednici, no Zagorce stranački ljudi očito nisu impresionirali...

"Svi lažu i kradu", kaže Terezija iz Sela.

Zagorska sela po zadnjem popisu stanovništva broje 996 stanovnika. Deset godina ranije bilo ih je ravno dvjesto više, pa će zadržavanje mladih u selima sigurno biti najvažniji zadatak novog načelnika, odnosno vjerojatnije - načelnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina službena kandidatkinja za prvog čovjeka Zagorskih sela zasad je nezavisna kandidatkinja Ksenija Krivec Jurak, koja nam je otkrila kako planira zadržati sve malobrojnije lokalno mlado stanovništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo