DOBRO NAM DOŠLI /

Zagorje International novi je regionalni partner RTL-a i dio naše regionalne mreže portala

Image
Foto: Net.hr

Ovaj regionalni portal postao je dio obitelji RTL-a i partnerske mreže s regionalnim news portalima

11.10.2024.
14:23
Net.hr
VOYO logo

Zagorje International prvi je news portal s područja Krapinsko-zagorske županije, a osmi u Hrvatskoj, koji je potpisao ugovor o suradnji s RTL-om, čime je postao službeni partner ove ugledne nacionalne medijske kuće.

Suradnja predstavlja prelazak na net.hr domenu te je to značajan korak za ovaj regionalni portal koji već godinama svakodnevno donosi lokalne priče i izvještava o događajima na sjeveru zemlje. Uz to, ova suradnja otvara i nove mogućnosti za jačanje lokalnih medijskih kapaciteta te kvalitetnije informiranje javnosti kroz razmjenu pravovremenih, relevantnih i provjerenih informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisivanje ugovora održano je u prostorijama RTL-a, u Krapinskoj ulici u Zagrebu, a obje su strane ovom prilikom izrazile zadovoljstvo.

Važan korak u širenju regionalne mreže

Glavna urednica portala net.hr Ines Čović-Pavišić tom je prilikom rekla: "Partnerstvo s portalom Zagorje International predstavlja važan korak u širenju naše mreže lokalnih portala i dodatno jačanje naše prisutnosti na regionalnoj razini. Time, ne samo da proširujemo doseg naših čitatelja, već i obogaćujemo sadržaj s lokalnim temama koje su važne za zajednicu u Zagorju. Vjerujemo da će ova suradnja omogućiti kvalitetnije informiranje građana te stvoriti platformu za još snažniji glas lokalnih sredina. Naša misija ostaje ista – pravovremeno, vjerodostojno i relevantno izvještavanje o temama koje su od značaja za naše čitatelje, a sada to možemo pružiti još širem krugu ljudi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Net.hr

Glavna urednica portala net.hr Ines Čović-Pavišić

Zagorje International će, zahvaljujući suradnji, dobiti pristup platformama za širu distribuciju svojih sadržaja, dok RTL dodatno učvršćuje svoju prisutnost u regiji, potičući razvoj regionalnog novinarstva. Ova suradnja omogućuje pristup nacionalnoj distribucijskoj mreži, čime će lokalni sadržaji dobiti veću vidljivost na državnoj razini.

Osim položaja portala koji je prepoznat kao ključni izvor informacija u Krapinsko-zagorskoj županiji, ali i šire, Zagorje International postaje još prepoznatljiviji, ne samo među lokalnim stanovništvom, nego i širom Hrvatske. Također, partnerstvom se stječe prilika za sudjelovanje u nacionalnim projektima i većim medijskim inicijativama te tako Zagorje International dodatno osnažuje svoju poziciju u domaćem medijskom prostoru.

Ovaj potez označava novo poglavlje u razvoju Zagorje Internationala te je ujedno i dokaz dugogodišnje kvalitete izvještavanja, koje je za ovaj portal ustaljena praksa.

Ogromna potvrda djelovanju Zagorje Internationala

"Činjenica da je Zagorje International, od strane RTL grupacije prepoznat kao najpoželjniji partner iz bazena zagorskih medija, ogromna je potvrda našem 10-godišnjem medijskom djelovanju. Ovaj poslovni uzlet ujedno ćemo iskoristiti da na tržištu ponudimo usluge strateškog upravljanja komunikacijama i event managementa kroz našu sestrinsku firmu METROPOLITAN Hrvatska. Veselim se kreativnom i izazovnom razdoblju koje je pred nama", rekao je Goran Kunštek, direktor Zagorje Internationala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Net.hr

Direktor Zagorje Internationala Goran Kunštek (lijevo), glavni urednik Alen Brodar, Antonio Poslon (marketing)

Regionalni portali RTL-a

RTL nastavlja svoju uspješnu strategiju širenja i podrške lokalnom novinarstvu kroz suradnju sa regionalnim portalima poput Riportala, SIB-a, eMedimurja, Varaždinskog, eZadra, Kaportala, Dubrovačkog dnevnika, a sada i Zagorje Internationala. Ova suradnja donosi obostrane prednosti – lokalni portali dobivaju pristup širem spektru resursa, tehničkoj podršci i snažnoj medijskoj mreži RTL-a, dok RTL grupacija jača svoju prisutnost na regionalnoj razini, osiguravajući dublje razumijevanje lokalnih zajednica i tema koje su od ključnog značaja za građane diljem Hrvatske.

Za RTL, suradnja s regionalnim portalima nije samo poslovna prilika, već i način da pruži podršku neovisnom novinarstvu na lokalnoj razini, omogućujući medijsku raznolikost i demokratičniji pristup informacijama. Kroz ovaj model, RTL grupacija pomaže u očuvanju autentičnih glasova lokalnih zajednica, dok istovremeno obogaćuje svoj sadržaj unikatnim i relevantnim informacijama iz prve ruke, pružajući publici širom Hrvatske točne i pravovremene vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo