ZADRANIN IZGUBIO ŽIVCE ZBOG SITUACIJE U CENTRU: / 'Ovo je već godinama poprište shizofrene turističke ponude'

Image
Foto: Google Street View/Screenshot

Razočarani Zadranin se žali na veliku buku klimatizacijskih i ventilacijskih uređaja iz kojih dolazi smrad dima cigareta

7.5.2019.
13:24
Google Street View/Screenshot
VOYO logo

Jedan anonimni Zadranin požalio se na neizdrživ život u ulici Borelli na Poluotoku u kojoj stanari te ulice više ne otvaraju prozore zbog velike buke klimatizacijskih i ventilacijskih uređaja iz kojih dolazi smrad dima cigareta, piše Slobodna Dalmacija.

"Stanari ove ulice uopće više ne otvaraju svoje prozore. Što zbog buke velikog broja klimatizacijskih uređaja i novopostavljene ventilacije nedavno otvorenog lokala 'Deja Brew', a što zbog smrada dima cigareta iz tih istih ventilacijskih uređaja. Ti uređaji rade non-stop, od trenutka kada se pub otvori i puno kasnije nakon što im je navedeno radno vrijeme, koje je navodno do ponoći, ali, da ponovim, uređaji rade često i do 1.30 ujutro. Buka uređaja tako traje i po 19 sati dnevno", tvrdi ovaj Zadranin koji je u svojoj spavaćoj sobi, tri metra od tih uređaja, izmjerio čak 92 decibela buke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći kada se isključe ti uređaji, osoblje počinje slagati i razbacivati prazne boce uz širom otvorena vrata skladišta, dodaje. To skladište se nalazi u podnožju vrlo derutne stare zgrade čiji su zidovi zbog neodržavanja počeli jako pucati.

Ne mogu sušiti rublje duže od košulje

U Ulici Kraljskog Dalmatina nalazi se više od 20 klima-uređaja, tvrdi Zadranin. "Na istom tom potezu, u prostoru bivše 'Dalme', otvoren je niz apartmana. Vlasnik je s jedne strane (Kraljskog Dalmatina) stavio tri vanjska klima-uređaja, a na ulazu Borelli 10, čak pet, i to na takav način da stanari s prvog kata više na mogu staviti ništa duže od košulje na 'koloduru' za sušenje jer im te klime smetaju. Klima-uređaji su im postavljeni točno ispod balkona i ni za jedan klima-uređaj nitko nije pitao stanare."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, tvrdi da se gradi i novi hostel, čije gradilište uopće nije ograđeno ni zaštićeno, a nije postavljena ni ploča s podacima tko je investitor, izvođač radova itd. Zbog toga, stanari ulaza 10B već gotovo godinu dana žive u prašini, pa ne mogu staviti rublje na sušenje.

Salate u lavorima

Zadranin se također žali da je ulaz Borelli 10 godinama "poprište shizofrene turističke ponude, u kojem je restoran koji je donedavno poslovao u ulazu cijeli taj ulaz zapravo koristio kao svoju kuhinju. Kuhari i osoblje su skuhanu tjesteninu i salate držali u lavorima po cijelom portunu, na podu su gulili krumpire te sušili kuhinjske krpe po cijelom ulazu, vrlo često tako što bi ih samo prebacili preko kanalizacijskih cijevi. Osoblje restorana presvlačilo se po ulazima, pa smo nerijetko na njih usred noći znali nabasati kako po ulazu hodaju samo u gaćama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo