važna odluka / Za tjedan dana trebalo bi biti poznato ime SDP-ova kandidata koji će se na lokalnim izborima suprostaviti Bandiću, sve se više spominje jedno ime

Da se o njemu, ali i s njim razgovara potvrđuju i SDP-ovi partneri, a svi zajedno vjeruju da ne kasne u odluci koga ponuditi biračima u glavnom gradu.

22.1.2021.
20:30
VOYO logo

Za tjedan dana trebalo bi biti poznato ime SDP-ova kandidata koji će se na svibanjskim lokalnim izborima suprostaviti Milanu Bandiću. Jedno od imena koje se spominje je i ono bivšeg zastupnika Joška Klisovića. Da se o njemu, ali i s njim razgovara potvrđuju i SDP-ovi partneri, a svi zajedno vjeruju da ne kasne u odluci koga ponuditi biračima u glavnom gradu. 

SDP još nije odlučio tko će biti kandidat u utrci za zagrebačkog gradonačelnika, uvjereni da vremena imaju dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sva imena i prezimena koja se spominu govore da se radi o ljudima s iskustvom u obnašanju vlasti i bez afera i sva imena su bolja od svoih drugih imena i kandidata za gradonačelika Zagreba", rekao je Arsen Bauk.

Image
GOSTOVAO U RTL-U DANAS /

Tomašević objasnio zašto neće na istoj listi s SDP-om rušiti Bandića: 'Samo dva posto apstinenata je kazalo da im je to bitno...'

Image
GOSTOVAO U RTL-U DANAS /

Tomašević objasnio zašto neće na istoj listi s SDP-om rušiti Bandića: 'Samo dva posto apstinenata je kazalo da im je to bitno...'

Partneri su upoznati da je ime o kojem se razgovora ono Joška Klisovića, koji pred kamere danas ne želi.

"Znam za to. Mislim da bi bio odličan kandidat. Ali Joško Kliović je član SDP-a koji donosi odlulku i ja se u to neću petljati što će odlučiti“, rekla je Anka Mrak. No zagrebački ogranak SDP-a kojemu je šef Gordan Maras tek treba odlučiti koga kandidirati: 
"Znači sljedeći petak ćemo imati sjednicu na kojoj će biti poznat kandidat", rekao je Maras.  No Maras ne skriva da bi stao iza samoga sebe: "Ja sam spreman biti kandidat ako o tome odluče stranačka tijela. Činjenica je da su birali mene da vodim organizaciju. Meni je interes da se Zagreb promijeni , predložit ću najbolje i vjerujem dobiti podršku. Na upit hoće li predložit sebe, odogovrio jesDopustite da im to kažem na sjednici gradskog odbora.

 Nakon što je propala priča o širokoj lijevo-liberalnoj koaliciji, a platforma Možemo odlučila na izbore ići bez SDP-a, njihov kandidat za prvog čovjeka grada podsjeća na dogovor koji je na snazi - da sva ljevica u drugome krugu stane iza jednog kandidata:

"Taj odogovor je i dalje na snazi i upravao zato vjerujem da će ljevica dobiti gradonačelnika Zagreba", rekao je Tomašević.

Izbori su za četiri mjeseca, a do kraja siječnja očekuje se i dogovor o programu i sastavu koji ljevica nudi Zagrepčanima na lokalnim svibanjskim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo