'napravljen veliki napredak' /

Za Marića podizanje rjetinga Hrvatske 'dobra vijest': 'Prepoznati su napori Vlade Republike Hrvatske'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

'Ovo je dobra vijest, ali i obvezujuća da nastavimo u tom smjeru', kazao je ministar Zdravko Marić

24.3.2018.
10:18
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Agencija Standard & Poor's (S&P) podigla je u petak rejting Hrvatske s 'BB' na 'BB+', uz stabilne izglede, zahvaljujući daljnjem smanjenju javnog duga i poboljšanoj fiskalnoj poziciji zemlje uslijed nastavka gospodarskog oporavka. Podizanje rejtinga u Splitu je komentirao i ministar financija Zdravko Marić.

"Nakon dugo godina S&P je podigao kreditni rejting Hrvatske i time se izjednačio s agencijom Fitch. U njihovoj analizi prepoznati su napori Vlade Republike Hrvatske, pogotovo na fiskalnoj konsolidaciji, trendu smanjivanja javnog duga, a s druge strane i gospodarski rast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše bih iz izvješća apostrofirao pogled unaprijed. Trebamo gledati kako se vratiti u investicijski rejting. U izvješću piše da fokus treba staviti na nastavak fiskalne konsolidacije. Vlada će uskoro usvojiti program konvergencije za iduće tri godine, s druge pak strane tu je pak naglasak na gospodarskom rastu. 

Apostrofirano je da smo napravili veliki napredak u samom poslovnom i financijskom resturkturiranja autocesta. Postoje međutim i drugi segmenti u kojima još možemo postići napredak. Ovo je dobra vijest, ali i obvezujuća da nastavimo u tom smjeru", kazao je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo