PROMJENA VREMENA / Za dio Hrvatske upaljen meteoalarm. Moglo bi trgati stabla, čupati stupove, a prijete i poplave

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Vrijeme će se malo smiriti sutra, iako će i dalje kišiti, no trenutno nema značajnih odstupanja te upozorenja

17.1.2023.
7:27
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Za Srednju i Južnu Dalmaciju upaljen je crveni meteoalarm, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) koji kaže kako se na tom području očekuje mjestimice jako i vrlo jako jugo i jugozapadni vjetar.

Najjači udari vjetra iznosit će od 65-110 km/h, a DHMZ kaže kako je vrijeme vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Stoga savjetuju - budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Kažu također i da se izbjegavaju putovanja kao i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, naveli su.

Osim toga, narančasti meteoalarm upaljen je za područje Sjeverne Dalmacije i Dubrovačke regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zima koje nema /

Klimatologinja za Danas: 'Alarmantno je, osjećaj snijega pod nogama bit će sve rjeđi'

Image
zima koje nema /

Klimatologinja za Danas: 'Alarmantno je, osjećaj snijega pod nogama bit će sve rjeđi'

Jug države tako očekuju olujni i orkanski udari jugozapadnog i južnog vjetra te obilna kiša.

Kiša bi, u kombinaciji s olujnim vjetrom, ali i grmljavinom mogla probleme stvarati za splitsku, riječku i kninsku regiju. Gospić pak očekuje mjestimice obilna oborina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme će se malo smiriti sutra, iako će i dalje kišiti, no trenutno nema značajnih odstupanja te upozorenja. DHMZ najavljuje na Jadranu i uz njega promjenljivo i pretežno oblačno s povremenom kišom, na moru i grmaljavinom, a u najvišim planinama i s malo snijega.

U sjevernim predjelima unutrašnjosti kiša u noći i ujutro, a zatim sunčana razdoblja. Vjetar većinom jugozapadni i južni, u unutrašnjosti slab do umjeren, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu jak i olujan. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 7, u Gorskome kotaru i niža, a na Jadranu od 6 do 12 °C. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15 °C, u gorju niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike