rezultati djelovanja politike / Vujčić poteze Vlade oko Agrokora nazvao svrhovitima: 'Djelovalo se hrabro i odlučno'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Guverner HNB-a je istaknuo da će se najveći šok prebroditi ako nagodba bude uspješno prihvaćena, no da nažalost može biti i drugačije

2.6.2018.
10:39
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke u intervjuu za Večernji list kazao je da je politika na krizu u Agrokoru djelovala hrabro i odlučno, a aktivnosti Vlade i Sabora u ranoj fazi krize pokazale su se vrlo svrhovitima, dodavši da je tako izbjegnuto znatnije usporavanje ekonomske aktivnosti.

"Agrokor je, gledano u odnosu na veličinu gospodarstva, možda najveća gospodarska katastrofa koja se posljednjih stotinjak godina dogodila nekoj zemlji, a da nije potjecala od financijskog sektora, odnosno krize i nestabilnosti banaka", kazao je Vujčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guverner je istaknuo da će se najveći šok prebroditi ako nagodba bude uspješno prihvaćena, no da nažalost može biti i drugačije. Vujčić kojemu mandat ističe za mjesec dana komentirao je i ponovni izbor na čelo ove institucije. "Razgovarate sa sadašnjim guvernerom, a hoću li biti i novi, znat će se uskoro", kazao je Vujčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo