Predlagan Ljubo Jurčić /

Vujčić kandidat za još jedan mandat guvernera HNB-a, Sandra Švaljek zamjenica

Image
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Zbog 'šuma u komunikaciji' klubovi zastupnika Bandićeve stranke i reformista povukli su prijedlog da kandidat bude Ljubo Jurčić

11.7.2018.
14:01
Žarko Bašić/PIXSELL
VOYO logo

Prije ljetne stanke Sabor mora izglasati guvernera Hrvatske narodne banke za iduće mandatno razdoblje od šest godina. Mandat guverneru Borisu Vujčiću istekao je u petak.

O kandidatu za novo šestogodišnje razdoblje danas je raspravljao Klub zastupnika HDZ-a, koji je jednoglasno potvrdio da će Vujčić biti predložen za novi mandat. Za zamjenicu guvernera predložena je Sandra Švaljek, dok će viceguverneri biti Slavko Tešija, Roman Šubić i Martina Drvar, naravno dobiju li potporu u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbor za financije i državni proračun na današnjoj je sjednici potvrdio spomenute kandidate. Vujčić je podržan sa sedam glasova za, tri protiv i jednim suzdržanim. Podršku su dobili i kandidatkinja za zamjenicu (sedam za, četiri protiv) te kandidati za viceguvernere.

Zbog "šuma u komunikaciji" klubovi zastupnika Bandićeve stranke i reformista povukli su prijedlog da kandidat bude Ljubo Jurčić, stoga je jasno da će čitava vladajuća većina podržati Vujčića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo